Dette dreper de unges sexlyst

Det er én ting som tar knekken på selv tenåringenes potens.

Colourbox.com:Illustrasjonsfoto Foto: colourbox.com
Colourbox.com:Illustrasjonsfoto Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prestasjonsangst, dårlig selvtillit eller komplekser for egen kropp kan skape problemer i senga for ungdommer. Men ingenting ødelegger så mye som jointen.

Hasj i store mengder gjør nemlig unge mindre lystne på sex. I Skottland er det nå en kraftig økning av gutter som henvender seg til lege for potensproblemer etter storforbruk av hasj, ifølge metroXpress.

Urolog Ian Russel ved Drumfries og Galloway Royal Infirmary i Skotland er velkjent med problemstillingen.

- På min klinikk møter jeg tenåringer fra 17-årsalderen som lider av seksuell dysfunksjon. Mange som begynner å røyke hasj, starter tidlig, og etter hvert som puberteten raser av gårde er det en risiko for å skade utviklingen av de cellene som utskiller testosteron i testiklene, forklarer han til avisen.

Ifølge Russel betyr tenåringens tidlige debut med hasjpipen- eller røyken at flere opplever å få problemer med reisning, manglende lyst og et lavt testosteronnivå allerede i 14-15-årsalderen.

Les også : Hasj kan føre til psykose

Færre hasjbrukereI Norge er det aldri gjennomført undersøkelser på potens og hasjrøyking, men psykolog Dag Sørum ved ruspoliklinikken ved Ullevål universitetssykehus synes sammenhengen er interessant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer