Dette dreper forholdet ditt

Her er lista over feilgrep vi gjør igjen og igjen. Les dem, lær dem og unngå dem.

Mangel på kommunikasjon, uenighet om penger og dominerende mødre er bare noen av faktorene som kan drepe forholdet ditt. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: colourbox.com
Mangel på kommunikasjon, uenighet om penger og dominerende mødre er bare noen av faktorene som kan drepe forholdet ditt. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du i et forhold som er på randen til å brytes? Føles det som om du konstant krangler med partneren din og at du ikke kommer deg ut av den vonde sirkelen?

De fleste forhold kan noen ganger føles som en berg- og dalbane, men ofte skyldes de største uenighetene små bagateller som bare baller på seg mer og mer. Samlivseksperten Christine Webber har laget en liste for Netdoctor.co.uk over de vanligste samlivsproblemene, og om hvordan du takler dem. Her er ekspertrådene som kan redde forholdet:

Irritasjoner ute av kontroll

Hvorfor er det slik at kvinner irriterer seg grønne over at menn lar toalettsetet være oppe, mens menn blir gale av at kvinner ikke kan lese kartet ordentlig eller aldri klarer å la være å mase mens de ser på TV?

Råd: I et godt forhold er disse småirritasjonene så ubetydelige at de bør ignoreres, men kommer de helt ute av kontroll, prøv å si til deg selv at du er heldig som er i et forhold og at irritasjonen er en bagatell.

Manglende kommunikasjon

Mange klager over at de kommuniserer for lite med partneren sin. Par som snakker mye sammen har langt større mulighet til å holde sammen over lang tid.

Råd: Prøv å se på nyhetene og les aviser slik at dere kan diskutere sammen. Prøv å spare på informasjon og sladder som du senere kan fortelle til kjæresten din. Verbal kommunikasjon er en av de beste tingene i et godt forhold, så pass på at du holder den gående.

Les også: Stress dreper lidenskapen

Kveldskrangler

Krangling sent på kvelden etter en travel dag på jobb, når vi er slitne og trøtte, er et farlig territorium. Vi sier ofte ting vi angrer på, og kranglingen er sjelden produktiv.

Råd: Prøv å ha "forbud" mot å ta opp sensitive ting etter klokka ni om kvelden. Hvis en av dere prøver å ta opp noe etter denne tiden, avtal at dere tar det om morgenen i stedet.

Les også: En god krangel forlenger livet

Ikke be svigers på middag altfor ofte, råder eksperten. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Ikke be svigers på middag altfor ofte, råder eksperten. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


Dominerende mødre

Mødrene kan ødelegge et forhold – hvis de får sjansen til det. Men dette er noe dere som et par må takle sammen. Dere må begge være enige om hvor mye kontakt dere skal ha med foreldrene på begge sider.

Råd: Hvis en av mødrene konstant ringer eller stikker innom, må det bli en slutt på det. En måte å gjøre dette på, er å gi henne en dato, for eksempel to uker senere, når hun er invitert på middag. Si at dere er opptatt og ikke får sett henne før denne datoen.

For lite romanse

Begynnelsen på de fleste forhold involverer mye romantikk. Dessverre fungerer det ikke alltid like godt etter flere år sammen, da romantikken forsvinner mer og mer uten at vi legger merke til det.

Råd: Gi hverandre komplimenter, kyss partneren din når han/hun forlater huset, og hold hender når dere ser på TV sammen. Prøv å dra på date en gang i uka, selv om dere må få ordnet med barnevakt. En kveld hvor dere kan legge alt barnesnakk til side kan gjøre underverker.

Les også: Dette ødelegger sexlivet

Sex blir en rutine

Travle mennesker har ofte samme sexrutine siden det går fortere og fordi det funker. Dette kan lett føre til kjedelig sex.

Råd: For å få litt mer futt mellom lakenene, bytt på å lage en sexmeny for å få introdusert mer kreativitet i sexlivet. Les her for flere tips fra sex-ekspert Tracey Cox.

Forskjellig holdning til pengebruk

Før var det sex og religion – i dag ser det ut til at penger er den største utfordringen par står overfor. Prøv derfor å ta en samtale om penger tidlig i forholdet for å bli enige om hvordan pengene skal brukes.

Råd: Bor dere sammen, hjelper det å ha en felles konto som alle de største regningene blir trukket fra. Ta opp økonomiske bekymringer eller irritasjonsproblemer før de blir et stort problem.

Les også: Pengekrangel gir brudd

Utroskap

Undersøkelser viser at hver femte norske mann og kvinne har vært utro mot sin partner en eller annen gang. Er du i en slik situasjon, kan det ta lang tid å få forholdet på rett kjøl igjen.

Råd: Det er ikke alltid slik at oppløsning av parforholdet eller skilsmisse er den eneste utveien. Den svenske psykiateren Thomas Bøhm har skrevet en bok som heter utro. Klikk her for råd om hvordan du takler utroskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer