Dette dreper hukommelsen

Tofu, røyk og karbohydrater kan gjøre deg glemsk.

Kutt ned på karbohydratene hvis du er bekymret for demens og Alzheimers, råder doktor Vincent Fortanasce. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Kutt ned på karbohydratene hvis du er bekymret for demens og Alzheimers, råder doktor Vincent Fortanasce. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du redd for å bli et surrehue når du blir gammel? Eller ser du allerede tendenser til dårlig hukommelse? Nye undersøkelser viser at livsstilen vår kan påvirke hukommelsen mye mer enn antatt.

Nettstedet Forbes har laget en liste over noen av faktorene som kan påvirke hukommelsen vår. Her en noen av dem:

Tofu

De fleste av oss ser på tofu som et sunt alternativ til kjøtt, men en ny studie viser at for høyt inntak av soyaproduktet kan øke risikoen for hukommelsestap hos eldre. Studien omfattet 700 indonesere, og viser at de som var mellom 52 og 98 år og spiste tofu minst en gang per dag, hadde større risiko for å få demens eller hukommelsestap.

Les også: Slik lever du lenge

Karbohydrater

Forfatteren av boka The Anti-Alzheimer’s Prescription, doktor Vincent Fortanasce, anbefaler å kutte ned på karbohydratene. For store mengder karbohydrater kan få insulinet ditt til å skyte i været. Dette gjør at enzymer i hjernen må arbeide på spreng for å bli kvitt insulin i stedet for beta-amyloid proteiner, det giftige proteinet som utvikler Alzheimers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer