Dette endrer vi på

Disse postene er hyppigst endret før levering.

Noen poster på selvangivelsen blir endret oftere enn andre. Foto: Per Ervland
Noen poster på selvangivelsen blir endret oftere enn andre. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i dag kan du sjekke selvangivelsen din på nettet, og om kort tid har du den også i posten. Alle skal, ifølge Skatteetaten, ha selvangivelsen i posten innen 13. april. Dette gjelder alle med mindre du i løpet av 2009 valgte å kun motta skatteoppgjøret elektronisk.

Dersom du ikke har noen endringer til årets selvangivelse, trenger du ikke levere. Skatteetaten har de siste årene praktisert såkalt stilltiende samtykke som gjør at du slipper å foreta deg noe som helst dersom tallene er i orden.

Problemer med innlogging? Her er mulighetene du har

Det er imidlertid god grunn til å ta en nærmere titt på tallene. Du skal ikke ta for gitt at tallene fra Skatteetaten er riktige. Nedenfor ser du hvilke poster nordmenn oftest endrer i selvangivelsen. Det kan være til hjelp for å vite hvor du selv skal begynne å lete etter feil eller tilføyelser du må gjøre.

Dette endrer vi

Ifølge Skatteetaten er det noen poster som peker seg ut når det gjelder endringer og tilføyelser.

Hyppigst endrede poster der beløpet er forhåndsutfylt:

 • Post 4.8.1 Gjeld
 • Her skal all gjeld føres opp, for eksempel boliggjeld og kredittkortgjeld, men også gjeld til arbeidsgiver og til private. Dette er i din interesse da det er fradrag for renter på gjeld. Mange samboere med felles boliglån opplever at de må justere denne posten da gjelden ofte bare er oppført på en av partene. Les mer om dette

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer