Vanlige norske bær topper listen over matvarene som har høyest innhold av antioksidanter per porsjon.
Krekling inneholder for eksempel åtte ganger så mye antioksidanter som appelsin, ifølge en oversikt laget av norske forskere.
Verdens sunneste mat
Supermat
Også andre ville bær, som tyttebær, molte og blåbær, ligger langt over de fleste frukt og grønnsaker når det gjelder innhold av antioksidanter, ifølge Matportalen.no.
Se hele tabellen her, på nettsidene til professor Rune Blomhoff ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo.
Se også et utdrag av tabellen nederst i artikkelen.
Nordisk mat som slankekost?
- Norske villbær råtner
Du gjør altså lurt i å benytte deg av bærsesongen. Men dessverre er det få som gjør dette.
- Norge importerer store mengder bær hvert år. Samtidig råtner norske villbær fordi så få av oss orker å utnytte denne ressursen. Dette er synd, sier forsker Gunnlaug Røthe ved Bioforsk Nord Holt til Matportalen.no.
Spis sunt på budsjett
- Viltvoksende bær er proppfulle av antioksidanter, og det hevdes at dette innholdet er høyere i norske bær fremfor utenlandske.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger