Dette er 8 ganger bedre enn appelsin

Antioksidantbomben alle har glemt. Og den er helt gratis.

KREKLING: Kanskje du synes appelsin smaker bedre, men krekling inneholder faktisk åtte ganger så mye antioksidanter som appelsin. Foto: Science Photo Library
KREKLING: Kanskje du synes appelsin smaker bedre, men krekling inneholder faktisk åtte ganger så mye antioksidanter som appelsin. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanlige norske bær topper listen over matvarene som har høyest innhold av antioksidanter per porsjon.

Krekling inneholder for eksempel åtte ganger så mye antioksidanter som appelsin, ifølge en oversikt laget av norske forskere.

Verdens sunneste mat

Supermat

Også andre ville bær, som tyttebær, molte og blåbær, ligger langt over de fleste frukt og grønnsaker når det gjelder innhold av antioksidanter, ifølge Matportalen.no.

Se hele tabellen her, på nettsidene til professor Rune Blomhoff ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Se også et utdrag av tabellen nederst i artikkelen.

Nordisk mat som slankekost?

- Norske villbær råtner

Du gjør altså lurt i å benytte deg av bærsesongen. Men dessverre er det få som gjør dette.

- Norge importerer store mengder bær hvert år. Samtidig råtner norske villbær fordi så få av oss orker å utnytte denne ressursen. Dette er synd, sier forsker Gunnlaug Røthe ved Bioforsk Nord Holt til Matportalen.no.

Spis sunt på budsjett

- Viltvoksende bær er proppfulle av antioksidanter, og det hevdes at dette innholdet er høyere i norske bær fremfor utenlandske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.