Dette er alvorlig

Noen kroppssignaler bør tas alvorlig. Her er seks av dem.

Lytt til kroppen din. Den kan være alvorlig!   Foto: Colourbox.com
Lytt til kroppen din. Den kan være alvorlig! Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kommer hjem fra en lang dag på jobb og opplever noen diffuse symptomer, som lett hevelse i kroppen eller små mengder blod i urinen. Dette er lett å feie unna, for du har jo ikke tid til å bli syk nå! Men:

- Kroppen advarer deg mot potensielle problemer, gjennom symptomer og andre tegn, sier tre amerikanske leger som er ute med boken Your Body's Red Light Warning Signals.

Heldigvis er symptomene som oftest ufarlige og forbigående, som hodepine forårsaket av stress, samt søvnmangel, slitne øyne og stive skuldre.

Les også: En av fem er hypokondere

Men andre symptomer kan være forvarsler på alvorlige ting, og bør tas seriøst.

10 mystiske sykommer

Paralysert kropp

Kjenner du lammelse i kroppen, som i armer og bein, eller andre symptomer som kiling, nummenhet, forvirring, svimmelhet, dobbeltsyn, slørete uttale, vanskeligheter med å sette ord på ting og slapphet – særlig på en side av ansiktet eller kroppen, kan det være tegn på slag. Når et område i hjernen ikke får tilførsel av blod med oksygen og næring, dør det, og utfallet er hjerneslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer