Dette er atopisk eksem

Atopisk eksem er et stort problem i mange barnefamilier, og hos dem som har eksem i voksen alder, men med dagens kunnskap vil de fleste kunne oppnå god bedring uten å skade kroppen.

Publisert
Sist oppdatert

Ole FyrandHudlege

Atopisk eksem kalles ofte for ’barneeksem’. Da denne type eksem vanligvis blir bedre etter hvert og ofte forsvinner med årene, men hos noen kan fortsette i voksen alder - brukes betegnelsen atopisk eksem i denne artikkelen. Denne type eksem er et stort problem i mange barnefamilier, og hos dem som har eksem i voksen alder.

Ved atopisk eksem blir huden et problem, med svie, kløe og utslett. Dette påvirker pasientens forhold til seg selv og omverden, og stiller krav til omgivelsene. Spesielt vanskelig er det som voksen å måtte kjempe for en verdig eksistens - slik mange må, med vansker både privat, i forhold til arbeid, samfunn og økonomi. Derfor er det viktig å få riktig og praktisk informasjon om denne eksemtypen. For som mange har sagt - ’Alt ville være så mye lettere om jeg fikk satt ord på tingene, så jeg vet hva som skjer’.

Atopisk eksem er en av de viktigste hudsykdommene på de store internasjonale kongresser - og det forskes mye på dette området. Dette fører til at vi vet stadig mer om hva denne tilstanden er - og i det siste er det kommet nye medisiner som både er effektive og ufarlige. Resultatet er at eksempasienter får stadig bedre behandling og mestringsevne - og et bedre liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.