Er bacon billigst i Sverige?

Dette er baconet du bør kjøpe hvis du vil spare penger

Det er ikke alltid det lønner seg med «økonomipakke».

BILLIG BACON: Pleier du kjøpe bacon i Sverige? Vi har sjekket prisene både i Sverige og i Norge. Foto:  Volodymyr Krasyuk / NTB scanpix.
BILLIG BACON: Pleier du kjøpe bacon i Sverige? Vi har sjekket prisene både i Sverige og i Norge. Foto:  Volodymyr Krasyuk / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glad i bacon sier du? Da er du ikke alene ... I fjor spiste vi rundt 7.000 tonn bacon i Norge, ifølge Nortura. Inkluderer vi restaurantene, kan vi legge på rundt 700 tonn til.

Det sier seg derfor selv at dette er snakk om mye penger for matbutikkene. Men vær obs hvis du pleier å kjøpe inn økonomipakker med bacon - bacon har nemlig mye kortere holdbarhet i fryseren enn mange kanskje tror.

Kjøper du én pakke bacon om gangen?

Vi har tatt en nærmere titt på prisene på enkeltpakker med bacon hos Rema 1000, Kiwi, Coop Prix og Meny.

Til å begynne med har vi valgt å prissammenligne Stjerne- og Skogsbacon fra Gilde - først og fremst fordi disse produktene selges hos alle butikkene. Vi understreker også at dette er en ren pristest, smakstestingen sparer vi til en annen gang.

Som tabellen over viser, så er det altså ingen enorme prisvariasjoner hvis du ønsker å kjøpe én pakke bacon, med unntak av Meny som ligger godt over prisnivået i de tre andre butikkene. Ingen overraskelse der, altså.

Store forskjeller på «økonomipakkene»

Hvis du ønsker å spare så mye som mulig, lønner det seg ofte å kjøpe store pakker. Likevel viser vår prissammenligning av disse pakkene store forskjeller mellom kjedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer