Arbeidsliv og coronasmitte

Dette er corona­relatert fravær

Hvorvidt fraværet er tilknyttet viruset eller ei er avgjørende for hvor mye arbeidsgiver betaler i sykepenger.

ØKT SMITTE: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier vi kan se økt smitte de neste ukene mens stadig flere vaksineres. I saken under kan du lese om vaksinebivirkninger gir rett på sykepenger. Video: Dagbladet Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert

Vanligvis skal arbeidsgiver betale sykepenger til ansatte i en arbeidsgiverperiode på 16 dager, men Nav tar regningen fra dag fire ved sykefravær grunnet coronaviruset.

Så, hva er coronarelatert sykefravær?

Svaret finner du i et rundskriv til forskrift om unntak fra folketrygdloven og arbeidsmiljøloven på grunn av Covid-19-pandemien. Her kommer arbeids- og sosialdepartementet nemlig med en presisering knyttet til hva som regnes som slikt fravær.

Vaksinebivirkninger gir rett på sykepenger

Departementet skriver, blant annet, at sykefravær på grunn av vaksine regnes som coronarelatert.

- Det betyr at dersom en arbeidstaker blir syk som følge av bivirkninger av vaksinen i mer enn tre dager, kan arbeidsgiver kreve refusjon fra den fjerde dagen med sykefravær, sier juridiske HR- og ledelsesrådgiver Jørgen Brostrøm i Simployer.

ADVARER: Bent Høie er klar. Foto: Edward Stenlund / Dagbladet TV. Vis mer

Krever ikke spesiell dokumentasjon

Videre skriver departementet at følgetilstander som følge av virussykdom også skal regnes som coronarelatert:

- Dersom arbeidstakere blir syke som følge av ettervirkninger av coronasykdom, vil dette også gi grunnlag for refusjon fra fjerde dag, sier Brostrøm, og utdyper:

- Rent praktisk betyr det at arbeidstakere som blir syke med ettervirkninger av coronasykdom må opplyse arbeidsgiver om dette, slik at de kan kreve refusjon fra Nav fra den fjerde dagen.

Det kan altså være fornuftig å informere arbeidstakerne om dette, slik at denne informasjonen kommer fram til arbeidsgiver, ifølge HR-rådgiveren.

Han presiserer at det ikke er noen særregler for dokumentasjon i slike tilfeller. Det betyr at arbeidstaker kan dokumentere fraværet på samme måte her som ved øvrig fravær.

Hva med vaksine-i-arbeidstiden-fravær?

Når det gjelder den tiden ansatte må være borte fra jobb for å ta selve vaksinen, så er ikke dette å se på som coronarelatert fravær.

- Vi antar at de fleste arbeidsgivere vil være fleksible og la ansatte ta vaksine når de får time til dette, selv om dette skulle være i arbeidstiden, men i utgangspunktet er ikke selve vaksinasjonen å se på som et sykefravær, og faller derfor utenfor denne ordningen, sier Brostrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer