Dette er den beste barneforsikringen

Norsk Familieøkonomi har kåret årets beste forsikring til familiens arvinger.

INGEN HINDRING: Med en god barneforsikring undertegnet trenger du ikke å være redd for at barnet ditt ikke får nødvendig behandling dersom det skader seg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
INGEN HINDRING: Med en god barneforsikring undertegnet trenger du ikke å være redd for at barnet ditt ikke får nødvendig behandling dersom det skader seg. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er åtte ulike barneforsikringer som er vurdert i Norsk Familieøkonomis ferske undersøkelse (krever medlemskap for å lese hele testen).

Én forsikring har fått terningkast fire, mens én annen har fått sekser på terningen. Resten har fått femmer.

- Fra år til år blir marginene mellom barneforsikringene mindre og mindre. Vi er glade for at forsikingsselskapene tar tilbakemeldingene til seg, for så å forbedre sine produkter. Det kommer kunden til gode, sier kommunikasjonsrådgiver Karlin Moen i Norsk Familieøkonomi.

Nederst i saken kan du se tabell over forsikringene i testen, pris og vurderinger.

Nytt produkt vinner

Det er Storebrands barneforsikring som er årets testvinner, og de representerer en viktig nyhet mange har ventet på.

- Storebrand lanserer et nytt barneforsikringsprodukt som introduserer vilkårsfestet regulering av uførepensjon under utbetaling, noe de er første og eneste selskap i vår test som gjør. I tillegg inkluderer forsikringen gode dekninger over hele linja og høye summer knyttet til dekninger innen utvalgte sykdommer, uførekapital, hjelpestønad og dagpenger, sier Moen.

- Vi synes det er veldig hyggelig å bli testvinner, ikke minst på vegne av våre små og store kunder som trenger trygghet for fremtiden. Vi har jobbet hardt med å lytte til tilbakemeldinger, og vi har blant annet gjort en kraftfull forbedring av uførepensjonen, som også trekkes spesielt fram i testen, sier konserndirektør for personmarked Heidi Skaaret i Storebrand til Dinside.no.

De mener det er svært viktig at kunder med barneforsikring får oppregulert forsikringssummen årlig i perioden med uførhet. Ved langvarig uførhet er det av stor betydning for kunden at utbetaling følger pris og lønnsveksten i samfunnet for øvrig, ifølge henne.

Like under halvparten er forsikret

Formålet med en barneforsikring er å sikre barn og foreldre økonomisk mot uforutsette hendelser som kan få langvarige, og i verste fall livsvarige, konsekvenser, ifølge Norsk Familieøkonomi.

Antallet barneforsikringer har vokst betydelig de siste ti årene. Drøyt 600.000 barn er forsikret, som tilsvarer omtrent halvparten av alle barn i landet, skriver Finans Norge.

Andelen barn som er forsikret kan nå se ut til å flate ut på 48 prosent, ifølge statistikken deres.

Trenger du å tegne barneforsikring?

Forbrukerrådet understreker at barn er prioritert i norsk helsevesen og i velferdsordningene, og det er derfor ikke sånn at foreldre må tegne barneforsikring.

- Samtidig er det slik at den enkelte selv må vurdere om de ønsker forsikringer utover dette. Barnet ditt kan være dekket av foreldrenes privat- eller jobbforsikringer, så sjekk alltid disse før du tegner en egen barneforsikring, sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet til Dinside.no.

Det finnes svært mange forskjellige barneforsikringer, og de kan være vanskelig å sammenligne, da de dekker ulike ting og er satt sammen i kompliserte pakker. Derfor er det viktig å sette seg godt inn i dette før dere bestemmer dere, legger hun til.

- Ikke la deg «blende» av millionsummene

Én av de viktigste dekningene i barneforsikringen er uførepensjon som gir barnet muligheten til å være økonomisk selvstendig til tross for sykdom eller skade.

- Vi har etterspurt indeksregulering av uførepensjon i flere år, da det vil bidra til barnets økonomiske selvstendighet langt frem i tid ved at kjøpekraften opprettholdes, sier Moen.

Samtlige barneforsikringsprodukter er preget av høye forsikringssummer, og det er lett å bli blendet av millionsummene, men Norsk Familieøkonomi understreker at flere summer graderes og noen summer vil i tillegg komme til fradrag for andre.

Resultatet kan bli en langt lavere totalerstatningen enn summen som fremkommer i forsikringsdokumentet.

- Vi ser at både prisforskjellene og innholdet i forsikringene jevnes mer ut. Dette kan tyde på at det vil stå om de små, men viktige detaljene fremover når vi kårer nye testvinnere, sier Moen.

Undersøkelsen viser også at barneforsikringene opphører når barnet er i midten av tyveårene. Avhengig av forsikringsselskap vil barnet automatisk få videreført de viktigste dekningene uten nye helseopplysninger, eller få tilbud om fortsettelsesforsikring.

SMØRBAR: «LiquidNano» har så tro på produktet sitt, at de gir en 12 måneders forsikring på 2500 kroner med på kjøpet. Video: Pål Joakim Pollen. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Her ser du resultatene fra Norsk Familieøkonomis barneforsikringsundersøkelse:

Forsikringsselskap og -produkt Pris Erstatning varig medisinsk invaliditet ved sykdom Erstatning ved varig medisinsk invaliditet ved ulykke Antall utvalgte sykdommer Terningkast
Gjensidige (Barneforsikring + Ekstra Uførepensjon)4068 kroner-25 G (2.469.450,-)164
Codan (Barn Total)*2760 kroner25 G (2.469.450,-)25 G (2.469.450,-)125
Danica Pensjon (Barn Total)2760 kroner25 G (2.469.450,-)25 G (2.469.450,-)125
Tryg (Barn Ekstra med Uførepensjon)3318 kronerInntil 3 millioner kronerInntil 3 millioner kroner115
If (Super Barneforsikring)3875 kroner2 millioner kroner (+ dobbel erstatning ved invaliditetsgrad over 50 %)2 millioner kroner (+ dobbel erstatning ved invaliditetsgrad over 50 %)145
Fremtind (Barneforsikring)3564 kroner-25 G (2.469.450,-)125
Frende Forsikring (Barne- og ungdomsforsikring Best)3264 kroner25 G (2.469.450,-)25 G (2.469.450,-)135
Storebrand (Barneforsikring Ekstra)3493 kroner30 G (2.995.740,-)30 G (2.995.740,-)146

* Codans barneforsikring leveres av Danica Pensjon, derav like tall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer