Skattemeldingen 2021

Dette er ekstra viktig å sjekke

Pandemien påvirket hverdagen vår også i 2021, og dette kan gi utslag på skatten.

PÅ SKATTEJAKT: I denne videoen ser du hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endrer opplysninger. Video: Skatteetaten Vis mer
Publisert

Har fjoråret bydd på store endringer i livet ditt? Har du kjøpt eller solgt bolig, byttet jobb, sittet mye på hjemmekontor eller arvet et større pengebeløp?

På Skatteetaten.no finner du mye nyttig informasjon slik at du kan sjekke at opplysningene i skattemeldingen stemmer.

Skattemeldingen du får nå mellom 16. mars og 4. april er for skatteåret 2021, et år som også var preget av pandemiens ringvirkninger. Nedenfor får du derfor noen tips til hvilke deler av skattemeldingen du bør sjekke ekstra nøye.

Mindre jobbreiser

Du får vanligvis skattefradrag for daglige reiser mellom hjem og arbeid, men siden så mange ble enten permittert eller jobbet fra hjemmekontor i fjor, er ikke dette fradraget forhåndsutfylt, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

Staten regner rett og slett ikke med at du har krav på like høyt fradrag som i 2019, så du må selv sette inn hvor mange dager du faktisk reiste til jobben.

Er du usikker på hva du skal føre opp, kan du bruke Skatteetatens reisefradragskalkulator.

Det har ingenting å si om du reiser til jobb med buss, tog, båt eller egen bil eller som passasjer i annens bil, understreker Kvadsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer