Hva betyr kreditnota

Dette er en kreditnota

Har du også lurt på hva du gjør du om du får en kreditnota i posten?

KREDITNOTA: En kreditnota opphever hele eller deler av en faktura, ifølge Visma. Foto: Berit B. Njarga
KREDITNOTA: En kreditnota opphever hele eller deler av en faktura, ifølge Visma. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sikkert flere dere ute som har opplevd å få det som likner på en faktura, men som kanskje har et minustegn foran beløpet. Spørsmålet blir gjerne hva man skal gjøre da - for dette er vel ikke penger man skylder?

Vi har bedt bransjeforeningen for autoriserte regnskapsførere, Regnskap Norge, om hjelp til å forklare hva en kreditnota er og andre spørsmål rundt dette.

- Hva er en kreditnota?

En kreditnota er et dokument fra selger som korrigerer eller opphever en faktura som forbrukeren allerede har fått som er feil, forklarer Regnskap Norge.

- Kreditnotaen opprettes når det fakturerte beløpet er feil, en vare returneres, det er feil ved det som er levert eller det er andre feil ved innholdet i fakturaen, forklarer de i en e-post.

Visma skriver på sine nettsider at en kreditnota opphever hele eller deler av en faktura. Dersom kunden allerede har betalt fakturaen, så vil kreditnotaen være et dokument på at kunden har et beløp til gode.

- Hvordan skal en kreditnota være utformet?

En kreditnota må inneholde samme informasjon som fakturaen, slik at det er tydelig hvilken faktura den endrer eller opphever.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.