Dette er en kvise

Kviser kan bli et STORT problem hvis du ikke gjør noe med det.

Har du en slik i bakhode bør du kanskje få hjelp Foto: Ukjent
Har du en slik i bakhode bør du kanskje få hjelp Foto: Ukjent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kviser og uren hud er et problem for mange, men ferske tall viser at stadig flere får behandling. Utregningen er basert på tall for legemidler mot akne fra Reseptregistret, Nasjonalt folkehelseinstitutt, og viser antall brukere som har hentet ut minst en resept på et legemiddel i denne gruppen.

I 2007 fikk i alt 15270 jenter og gutter i alderen 10-19 år forskrevet legemiddel mot kviser (akne). I 2004 var antall brukere 11869, en økning på 29 prosent. I samme periode økte også antallet brukere i aldersgruppen 20-29, men bare med tolv prosent. Det skriver Dagens Medisin.

Les også: 8 av 10 unge plages av kviser

Holdningsendring

Akne har vært sterkt underbehandlet, og er fremdeles underbehandlet, mener overlege Turid Thune ved hudavdelingen på Haukeland Universitetssykehus, og leder av Norsk dermatologisk selskap.

Størst økning i bruk ses hos gutter i alderen 10-19 år, hvor 37 prosent flere resepter på aknemidler ble skrevet ut i 2007 sammenlignet med i 2004. For jentene var det en økning på 21 prosent. Likevel er det 158 flere jenter enn gutter blant brukerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer