Dette er god kundeservice

Se hvilke krav telebransjen stiller til seg selv.

GOD KUNDESERVICE: Tilbydere av elektronisk kommunikasjon og IKT-Norge i samarbeid med Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og Post- og teletilsynet har kommet opp med en rekke punkter for god kundeservice. Foto: colourbox.com
GOD KUNDESERVICE: Tilbydere av elektronisk kommunikasjon og IKT-Norge i samarbeid med Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og Post- og teletilsynet har kommet opp med en rekke punkter for god kundeservice. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det å kontakte kundeservice kan være en plagsom affære. Ofte må du vente lenge før du får svar, og når du endelig kommer gjennom, får du ikke den hjelpen du trenger.

For litt over tre år siden gikk tilbydere av elektronisk kommunikasjon og IKT-Norge, i samarbeid med Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og Post- og teletilsynet, sammen om å definere hva som er god kundeservice. Blant annet ble det stilt klare krav til åpningstider, svartider og kvalitet på svarene til kundene.

I dag følger de aller største teleselskapene disse retningslinjene. For ikke lenge siden skrev DinSide at alle selskapene som sier de skal følge reglementet, gjorde dette med glans. Ikke alle var like gode, selvsagt, men ingen av selskapene brøt noen av reglene bransjen selv har vedtatt.

Ikke de strengeste kravene

Nå skal det sies at det ikke er så strenge krav bransjen stiller til seg selv. Blant annet krever de at selskapene ikke skal bruke mer enn fem minutter på å svare på telefonen. Fem minutter er jo i prinsippet ganske lang tid, men heldigvis holder de fleste teleselskapene seg godt under denne grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer