Permittert

Dette er høstens permitteringsregler

Nå er ikke pandemien lenger «uforutsett», og dette er noe av det som påvirker regelverket.

FØRE VAR: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør ha en bufferkonto. Den kan blant annet være god å ha dersom du er redd for å bli permittert fra jobben. I saken under kan du lese mer om permitteringsreglene. Vis mer
Publisert

Selve coronasituasjonen har vært kjent lenge, så virksomheter som ikke blir direkte rammet av pålegget om å innstille driften, vil ikke i samme grad som tidligere kunne argumentere for at dette er helt uforutsett.

Dette opplyser Simployers juridiske HR- og ledelsesrådgiver Camilla Schie-Veslum i en artikkel som oppsummerer permitteringsreglene som gjelder denne høsten.

Permitteringsreglene nå

Regelverket nedenfor er det som er gjeldende per 1. juli 2021:

  • Varselfristen ved permittering er ikke lovbestemt, men på bakgrunn av tariffavtaler og rettspraksis, er hovedregelen en varselfrist på 14 dager - også ved permittering grunnet coronasituasjonen. Samtidig er det i tariffavtaler og fra Nav åpnet for varsel på to dager der det permitteres på grunnlag av visse uforutsette hendelser, men et så kort varsel må vurderes konkret.
  • Når varselfristen er over og permitteringen iverksettes, må arbeidsgiver betale lønn i en arbeidsgiverperiode, som er på ti dager. Dersom noen av lønnspliktdagene havner på helligdager, kan helligdagene regnes med som lønnspliktdager - forutsatt at arbeidsgiver betaler lønn til arbeidstaker på disse dagene.
  • Etter at arbeidsgiver er ferdig med sin lønnspliktperiode, vil den permitterte kunne få dagpenger fra Nav, forutsatt at reduksjonen i arbeidstid er på minst 40 prosent. Dette gjelder fram til 1. oktober, dersom det ikke kommer endringer før den tid.
  • 19. februar 2021 ble det gjort enda en utvidelse av permitteringsmuligheten, slik at arbeidstakere som per 1. februar hadde 35 eller færre uker igjen av sin dagpengeperiode, kunne være permittert uten lønn fram til og med 30. september, selv om de da overstiger 49 uker permittering. For nye permitteringer som iverksettes fra og med 1. juli 2021, derimot, reduseres fritaksperioden uten lønn for arbeidsgiver igjen fra 49 uker til 26 uker innenfor en rullerende periode på 18 måneder.

Les mer på Simployer.no.

TENK MULIGHETER: Hundretusener sto uten jobb under coronakrisen. Video: Øystein Sæthre. Vis mer

Frykter du permittering? Tenk buffer!

Dersom du er usikker på om du kan bli permittert i høst, er det viktig at du har en oversiktlig og forutsigbar privatøkonomi blir, slik at du slipper å bekymre deg, ifølge økonomisk rådgiver Eva Sørmo i Enomi.

- Bygge deg en buffer. Dermed at du har litt ekstra penger på konto dersom du blir permittert, sier Sørmo til Dinside.

Hvor mye du bør ha i buffer, er individuelt, men flere eksperter råder deg til å ha minst to månedslønninger eller et fastbeløp på 50 000 kroner tilgjengelig på en sparekonto uten bruksbegrensninger til enhver tid.

Tenk forebyggende og fornyende

Sørmo anbefaler deg også å bruke en dagpengekalkulator til å beregne hvor mye du får i dagpenger dersom du blir permittert. Da vet du nøyaktig hva du har å rutte med i så fall.

Andre forebyggende tiltak du kan gjøre, er å sørge for å ha så lav boliglånsrente du kan få, forhandle deg fram til gode betingelser på forsikringer, kvitte deg med abonnement du ikke trenger, planlegge matinnkjøp og annen handel.

- Å utforske jobbmuligheter, vurdere ny karriere eller faglig påfyll er eksempler på ting du kan gjøre for å ikke stå på stedet hvil. Få hjelp med å kartlegge din kompetanse og snakk med de rundt deg for å se nye muligheter, avslutter Sørmo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer