– Dette er ikke en faktura

Men «kampanjetilbudet» er til forveksling likt en regning.

Registreringsfrist er et begrep som ikke må forveksles med betalingsfrist. Dette er nemlig ikke en regning, men et tilbud. Foto: KRISTINA PICARD
Registreringsfrist er et begrep som ikke må forveksles med betalingsfrist. Dette er nemlig ikke en regning, men et tilbud. Foto: KRISTINA PICARD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mottar du noe som ser ut som en faktura, så ta en ekstra sjekk. Jevnlig får vi tips fra lesere som føler seg forsøkt lurt på denne måten.

Sist ut er klager på en bedrift som kaller seg Dinopplysning.no.

– I posten i dag har vi mottatt noe som ser ut som en faktura. Siden vi ikke har bestilt tjenester fra denne bedriften, har jeg ringt for å få en forklaring. Jeg fikk vite at dette bare var et kampanjetilbud og at vi stod fritt til å betale det om vi ville benytte oss av tjenesten, sier Manuele Fusto til DinSide.

Som distriktssjef i Scanomat Norge mottok han en giroblankett fra en for ham ukjent avsender.

– Jeg mener at dette bare er lureri og at mange kommer til å betale uten å undersøke saken, sier Fusto.

SE OGSÅ: «Internettregister» tar 27.000 kroner

– Har ingen betalingsfrist

Giroene som sendes ut, er ikke en faktura du må betale, men et kampanjetilbud på en annonseoppføring på Dinopplysning.no. Dette er ifølge daglig leder Thomas Hellenes for å skille seg ut i markedet.

Dere sender ut giroer før man har bestilt noe. På telefonsvareren opplyser dere om at dette kun er et tilbud, ikke noe som må betales. Hvis det er sånn at mange forveksler dette med en regning, hvorfor endrer dere ikke fremgangsmåten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.