- Dette er ikke lov

Forbudsvedtak mot markedsføringsselskap.

Du trenger ikke finne deg i alle typer spam.  Foto: Colourbox.com
Du trenger ikke finne deg i alle typer spam. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. juni trådte ny markedsføringslov i kraft. Nå kommer Forbrukerombudets første forbudsvedtak etter paragraf 15 i den nye loven (tidligere paragraf 2).

Etter gjentatte brudd på markedsføringsloven, fattes forbudsvedtak mot Mobile Marketing AS og firmaets daglige leder, når det gjelder utsending av markedsføring i form av e-postreklame til fysiske personer.

- Det er ikke lov å sende ut epost-reklame til personer som ikke har gitt samtykke til å motta det, sier seksjonssjef Frode Elton Haug i Forbrukerombudet i en pressemelding.

Slik stopper du uønsket SMS

Ulovlig spam siden i fjor

Mobile Marketings virksomhet ble flere ganger omtalt av DinSide i fjor sommer og høst. Mange brukere klaget på å ha mottatt meldinger de ikke hadde bedt om. Det viste seg at selskapet hadde sendt SMS-spam i månedsvis, og Forbrukerombudet har mottatt mer enn 100 klager på virksomheten det siste året. Flere store selskaper var også svært misfornøyde med samarbeidet med Mobile Marketing.

I september svarte endelig selskapet for seg overfor Forbrukerombudet, med det som skulle være dokumentasjon på at selskapet har drevet lovlig markedsføring. Selskapet har fått svare for seg i flere omganger, med mulighet til å dokumentere at de som har klaget på reklamemeldinger herfra, har gitt samtykke til å motta dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer