Dette er Italias mest populære pizza

Og den er også godt likt i Norge.

Det er denne pizzaen italienerne spiser når de skal ha en kjapp middag. Foto: Dr. Oetker
Det er denne pizzaen italienerne spiser når de skal ha en kjapp middag. Foto: Dr. Oetker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pizza, pizza hele uka!

Mange av oss nordmenn kunne sikkert helt fint gått med på det, for vi er et folkeslag som er ekstremt glad i pizza. Og den trenger slett ikke være hjemmelaget eller kjøpt på restaurant. Frossenpizza fungerer kjempefint for de fleste av oss.

Såpass er det at vi klarer å konsumere fem kilo frossenpizzaer hver hvert eneste år - det tilsvarer omtrent åtte og en halv Grandiosa.

Men det er en del som mener at Grandiosa ikke egentlig er en skikkelig pizza. Nei, en skikkelig pizza skal være italiensk, stekt i steinovn med løvtynn bunn og mozzarella på toppen. Og alle som har vært i Italia vet at det er der du får den alle beste pizzaen.

Litt artig da at det har kommet frem at Italias mest populære pizza faktisk er en frossenpizza av tysk merke - som produseres i Storbritannia!

Det er nemlig Dr. Oetkers Pizza Ristorante det går mest av i Italia, kan Daily Mail avsløre. OK, det må spesifiseres. Det spises veldig mye ekte, hjemmelaget eller restaurantlaget pizza i Italia, men når tiden er knapp, da er det Dr. Oetker Pizza Ristorante italienerne strekker seg etter i frossendisken. Og de tre mest populære variantene er tunfisk, fire oster og mozzarella.

Dr. Oetkers Pizza Ristorante er ganske populær her til lands også. Dr. Oetker introduserte sine frossenpizzaer i Norge i 2001, men det tok noen år før salget begynte å bli bra for alvor. I dag har Dr. Oetker omtrent 15 prosent av det norske frossenpizzamarkedet.

Det er denne pizzaen italienerne spiser når de skal ha en kjapp middag. Foto: Dr. Oetker
Det er denne pizzaen italienerne spiser når de skal ha en kjapp middag. Foto: Dr. Oetker Vis mer


Grandiosa er eldre - og større

Dr. Oetker kom med sin første Ristorante-pizza i 1985 i Tyskland. Tre år etter er merket markedsledende i landet. I Tyskland finnes hele 26 varianter, deriblant varianter med tunfisk, sopp, salami og pesto, og en med pasta (!)

Til sammenligning lanserte Stabburet sin Grandiosa allerede i 1980 her i Norge. Det var først på 90-tallet at salget virkelig tok av, og i 1994 passerte Stabburet et produksjonstall på 100.000 pizzaer daglig. I dag finnes det ti varianter av Grandiosa, deriblant en med taco, en med biff, en med spelt og enn med pepperoni. I dag selger Stabburet rundt 23 millioner Grandiosa-pizzaer i året.

Hvis du vil ha mye pizza for pengene, går du for en Grandiosa fremfor en Pizza Ristorante. Begge koster rundt 30 kroner, men mens Pizza Ristorante veier 325 gram, veier Pizza grandiosa 585 gram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer