- Dette er mildt sagt useriøst!

Selger lydkabler til over hundretusen kroner per meter.

(Faksimile: Soundgarden.no) Er du en av dem som bruker 100.000 kroner på en lydkabel?
(Faksimile: Soundgarden.no) Er du en av dem som bruker 100.000 kroner på en lydkabel? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arne Stenstadvold jobber som teknisk leder innen tv-produksjon og har høgskoleutdannelse i tv-teknikk. Han har sett seg lei av at folk blir lurt til å tro de får en helt unik lytteropplevelse bare de bruker nok penger.

- Jeg jobber daglig med tv-sendinger, og mye av jobben er også å installere utstyr og montere tv-studioer. Til det bruker vi kabler til 5 kroner per meter. Det er mer enn bra nok, sier han.

Til tross for dette: Hos elektronikkjeden Soundgarden selges det lydkabler til mange tusen kroner, noe Stenstadvold karakteriserer som lureri.

Signalkabelen Nordost Odin Supreme Reference XLR koster 105.995 kroner for en meter. I produktbeskrivelsen heter det at "Valhalla fra Nordost er for mange synonymt med verdens beste kabelserie. Siden markedet rundt om i verden har etterlyst et enda bedre produkt, har Nordost nok en gang hentet fram tryllestaven."- Hva betyr egentlig det? spør Stenstadvold retorisk. - Min påstand er at når det er snakk om få meter, så er det ikke mulig å høre forskjell på lyden. Å selge lydkabler til 100.000 kroner er mildt sagt useriøst.

Les også: Pioneer er historie

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.