Dette er nytt i år

Enkelte grupper bør sjekke selvangivelsen ekstra nøye.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er alltid noe nytt å huske på når det er tid for å kontrollere selvangivelsen. Høyere ligningsverdi på bolig og økt foreldrefradag er noe av det du kan merke på selvangivelsen i år.

Slutt på sms-levering

Økt foreldrefradrag

Av endringer som faktisk gir seg utslag i tallene på selvangivelsen, er en av de viktigste gode nyhetene at foreldrefradraget økte for 2008. Dette gjelder for de med mer enn ett barn. I 2007 var maksimalt foreldrefradrag 25.000 kroner for ett barn, og 5.000 kroner for hvert ekstra barn. I 2008 er fradraget fortsatt maksimalt 25.000 kroner for ett barn, men 15.000 kroner for hvert ekstra barn. Les mer om dette her

Skattefrie gaver

Fra 2008 ble det innført et fribeløp i arveavgiften, satt til halve grunnbeløpet i folketrygden.For 2008 var fribeløpet 33.406 kroner. Fribeløpet gjelder for hver person du mottar gave fra, slik at du totalt i 2008 kunne motta godt og vel 200.000 kroner i gaver fra foreldre og besteforeldre, uten at skattemyndighetene trengte å høre et pip. På årets selvangivelse finner du igjen dette i et spørsmål om du har mottatt gaver på 100.000 kroner eller mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer