Skattemeldingen 2017

Dette er postene du må sjekke knyttet til din livssituasjon

Du har blant annet rett til skattefradrag hvis det er en omvei for deg å kjøre innom barnehage eller SFO på vei til jobb.

DIN SKATTEMELDING: Det er noen poster på skattemeldingen som kan være direkte tilknyttet ditt privatliv. Vet du, for eksempel, hvilke fradrag som gjelder hvis du er student eller sparer i BSU? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
DIN SKATTEMELDING: Det er noen poster på skattemeldingen som kan være direkte tilknyttet ditt privatliv. Vet du, for eksempel, hvilke fradrag som gjelder hvis du er student eller sparer i BSU? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer
Publisert

Nå har du fått skattemeldingen for 2017. Det er flere frister og nyheter du må passe på å få med deg, samt finne fram all relevant dokumentasjon.

Mye av skattemeldingen din er allerede fylt ut med opplysninger du og Skatteetaten har fått fra årsmeldingene dine, og de er det bare for deg å kontrollere. Men, så har du krav på enkelte skattefradrag ut fra din livssituasjon, som ikke nødvendigvis er forhåndsutfylt.

Du kan finne disse ved å bruke fradragsveilederen, eller sjekke oversikten under, som viser fradragene barneforeldre, pensjonister, samboere og studenter bør være ekstra oppmerksomme på.

Barneforeldre

For deg med barn under 12 år, er det post 3.2.10 på skattemeldingen du må vite om.

Foreldrefradraget, som posten er bedre kjent som, gir deg nemlig rett på en rekke skattefradrag på barnepassutgifter du hadde i fjor, blant annet:

  • Barnehage, barnepass eller dagmamma. Fradraget for barnepass gjelder per barn og er opp til 25.000 kroner for ett barn, og 15.000 kroner for øvrige.
  • Skole- og idrettsfritidsordning.
  • Fritidsordninger utenom skolefritidsordningen, som for eksempel idrett, kor og korps. Dette må være fullverdige alternativ til skolefritidsordningen på barneskolen, både med hensyn til tidsrom og regularitet.
  • Kjøring til og fra ovenfornevnte, hvis disse gir en omvei for deg på vei til jobb. Her gis det fradrag på 1,50 kroner per kilometer hvis du kjører bil, eller faktiske kostnader hvis du reiser kollektivt.

Hvor mye du kan få i foreldrefradrag avhenger av hvor mange barn du har som er under 12 år, men det er ikke slik at summene må fordeles mellom barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer