Dette er prisen for musikken

MUSIKK: TONO krever penger av bedrifter som tilbyr musikk til ansatte og kunder. Se hva legen og sjefen må punge ut med for at skal kunne høre på musikk når du jobber, er på besøk, kjører firmabil – eller sitter i telefonkø.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Visste du at det koster penger hvis jobben har mer enn 30 ansatte, og de:

  • Hører på radio eller CDer på kontoret?

    Om du har en fysisk radio eller bruker nettradio via datamaskinen har ingenting å si.

  • Det samme gjelder om du hører på musikk i firmabilen under tjenestetransport, og hvis dere bruker ventemusikk i telefonkøen.
Det er den norske opphavsrettighetsorganisasjonen TONO som jobber aktivt for å få norske bedrifter og offentlige instanser til å betale vederlaget. Vederlaget fordeles til de norske- og utenlandske opphavsmennene som står bak musikken, i tillegg går selvsagt en god del til å dekke TONOs administrasjonskostnader.

Men hva må du betale for, og hvor mye koster det egentlig? Vi har sett på TONOs satser, trykk på lenkene øverst til høyre i artikkelen for å få oversikten over hva musikken koster.

Offentlig framføring koster penger

Hva synes du om TONO-avgiften?

(Avsluttet)
Idiotisk(81%) 571
Helt grei(8%) 57
Den er for dyr(6%) 45
Den er for lav(2%) 16
Vet ikke(2%) 13
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hører du på musikk i din egen stue slipper du å betale noen avgift. Da er det nemlig radiokanalen som betaler en avgift til TONO. Poenget er at all musikk som en bedrift spiller for de ansatte, eller til sine kunder, er å anse som offentlig framføring som koster penger.

Også musikk i firmabilen og i telefonkøen

I følge Dagsavisen vil 2004 bli året hvor TONO setter søkelyset på telefonkø-musikken:

” Et sted mellom 80.000 og 100.000 bedrifter og instanser vil bli kontaktet de neste månedene per brev og telefon.”

I tillegg bekrefter TONO overfor Dagsavisen at de også vil kreve penger for musikk de ansatte hører på i firmabilene.

- Så lenge det er en bil firmaet eier, og den er i en transportsituasjon, spiller det ingen rolle hva slags bil det er, understreker markedssjef Odd Gustu i TONO, som imidlertid ikke vil uttale seg soleklart om firmabiler som både blir brukt på jobb og privat.

Trykk her for å se hvor mye musikken koster

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer