Dette er prisen for musikken

MUSIKK: TONO krever penger av bedrifter som tilbyr musikk til ansatte og kunder. Se hva legen og sjefen må punge ut med for at skal kunne høre på musikk når du jobber, er på besøk, kjører firmabil – eller sitter i telefonkø.

Publisert
Sist oppdatert

Visste du at det koster penger hvis jobben har mer enn 30 ansatte, og de:Hører på radio eller CDer på kontoret?

Om du har en fysisk radio eller bruker nettradio via datamaskinen har ingenting å si.

Det samme gjelder om du hører på musikk i firmabilen under tjenestetransport, og hvis dere bruker ventemusikk i telefonkøen.Det er den norske opphavsrettighetsorganisasjonen TONO som jobber aktivt for å få norske bedrifter og offentlige instanser til å betale vederlaget. Vederlaget fordeles til de norske- og utenlandske opphavsmennene som står bak musikken, i tillegg går selvsagt en god del til å dekke TONOs administrasjonskostnader.

Men hva må du betale for, og hvor mye koster det egentlig? Vi har sett på TONOs satser, trykk på lenkene øverst til høyre i artikkelen for å få oversikten over hva musikken koster.

Offentlig framføring koster penger

Hører du på musikk i din egen stue slipper du å betale noen avgift. Da er det nemlig radiokanalen som betaler en avgift til TONO. Poenget er at all musikk som en bedrift spiller for de ansatte, eller til sine kunder, er å anse som offentlig framføring som koster penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer