- Dette er reinspikka svindel!

VG Nett reklamerte for tvilsomme konkurranser.

FØLER SEG LURT: Lars Egil Berg så en liknende annonse som dette på VG Nett, og sendte inn svar. Det skulle vise seg å være en dårlig idé.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FØLER SEG LURT: Lars Egil Berg så en liknende annonse som dette på VG Nett, og sendte inn svar. Det skulle vise seg å være en dårlig idé. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er så tåpelig. Jeg er vanligvis forsiktig, men det var sent på kvelden, forteller Lars Egil Berg til DinSide.

Nylig så han en annonse på Norges største nettsted; VG Nett. Han kunne vinne en Macbook, stod det, om han bare svarte på et enkelt spørsmål.

Da svaret var gitt, ble han bedt om å oppgi telefonnummeret sitt. Berg antok at dette var for å bli kontaktet om han vant, så han tastet inn sifrene.

Kort tid etter fikk han første melding. Her fikk han oppgitt en kode, som han måtte skrive inn på en nettside om han ville delta i konkurransen. Hvert eneste spørsmål videre ville koste han 90 kroner, stod det. Dette var ikke Berg interessert i, så han lot koden ligge.

- Men i løpet av ett minutt kom det to nye meldinger fortløpende. Uten at jeg rakk å i det hele tatt tenke på å skrive inn noen kode, sier Berg.

Han sendte "STOP" til 2333, hvor meldingene kom fra, og fikk stanset pågangen. Men da var det for sent. Han hadde allerede mottatt to meldinger til den nette pris av 180 kroner.

- Dette er jo reinspikka svindel, sukker Berg.

Gjengangeren Trivicell

Det er selskapet Trivicell som står bak konkurransen. At tjenestene fra det israelske selskapet betegnes som svindel, er ikke noe nytt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer