Frist for julepost 2020

Dette er siste frist for å sende pakker

Vil du at julegavene skal komme frem i tide?

KAN BLI PAKKEKAOS: Posten venter i år en rekordpågang i førjulstiden og ruster opp med 600 ekstra i bemanning. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
KAN BLI PAKKEKAOS: Posten venter i år en rekordpågang i førjulstiden og ruster opp med 600 ekstra i bemanning. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I forkant av årets julesesong varsler Posten at de venter historisk mengde pakker. Derfor har de trappet opp med 600 personer ekstra til jul.

– Det er all grunn til å tro at vi går inn i en periode der vi vil se pakkemengder som vi aldri før har sett, uttaler pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten til NTB.

Det betyr at det kan være lurt å være ekstra tidlig ute med å sende avgårde årets julepakker slik at de kommer frem i tide. Men hvilke frister skal du forholde deg til?

Postens frister

Om du skal sende julekort eller julegaver til noen som bor i andre deler av landet, har du enn så lenge god tid.

Ifølge Postens nettsider er det frister som normalt om du skal sende brev, julekort, små brevpakker og større pakker i Norge i år.

På grunn av ekstra mange julehilsner/pakker i julen, bør du imidlertid beregne noen dager før, skriver de på sine nettsider.

Skal du sende til utlandet, er det litt annerledes. Posten har et kjekt verktøy som gjør det enkelt å se frister per land. Skal du for eksempel sende små pakker til USA, er fristen allerede 6. desember.

På grunn av coronapandemien er det imidlertid ikke alle land det kan sendes post til. Se Postens oversikt her.

PostNord

Skal du sende julegavene med PostNord, anbefales det at du sender dem senest 11. desember, skriver de på sine nettsider.

PostNord distribuerer riktignok pakker til og med lille juleaften, 23. desember.

- Vi kjører ikke ut flere pakker på julaften, men våre Pick-up Points holder åpne slik at du kan hente pakker kl. 08.00-12.00, skriver selskapet.

Bestillingsfrister i nettbutikkene

Skal du være sikker på at julegavene du handler på nett faktisk kommer frem i tide, bør du sjekke siste frist for bestilling i de nettbutikkene du vurderer å handle fra.

Generelt pleier fristen å være rundt 15. desember (vi oppdaterer saken med datoer etter hvert som de legges ut).

Se også hvor lang frist du har til å bytte julegavene i flere av de store nettbutikkene, som har forskjellige vilkår for åpent kjøp.

Et siste tips: Mange pakker og brev kommer ikke frem til sine mottakere fordi de er feilmerket. Husk derfor å skrive korrekt og fullstendig navn og adresse på dine brev og pakker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer