Frist for julepost 2020

Dette er siste frist for å sende pakker

Vil du at julegavene skal komme frem i tide?

KAN BLI PAKKEKAOS: Posten venter i år en rekordpågang i førjulstiden og ruster opp med 600 ekstra i bemanning. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
KAN BLI PAKKEKAOS: Posten venter i år en rekordpågang i førjulstiden og ruster opp med 600 ekstra i bemanning. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

I forkant av årets julesesong varsler Posten at de venter historisk mengde pakker. Derfor har de trappet opp med 600 personer ekstra til jul.

– Det er all grunn til å tro at vi går inn i en periode der vi vil se pakkemengder som vi aldri før har sett, uttaler pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten til NTB.

Det betyr at det kan være lurt å være ekstra tidlig ute med å sende avgårde årets julepakker slik at de kommer frem i tide. Men hvilke frister skal du forholde deg til?

Postens frister

Om du skal sende julekort eller julegaver til noen som bor i andre deler av landet, har du enn så lenge god tid.

Ifølge Postens nettsider er det frister som normalt om du skal sende brev, julekort, små brevpakker og større pakker i Norge i år.

På grunn av ekstra mange julehilsner/pakker i julen, bør du imidlertid beregne noen dager før, skriver de på sine nettsider.

Skal du sende til utlandet, er det litt annerledes. Posten har et kjekt verktøy som gjør det enkelt å se frister per land. Skal du for eksempel sende små pakker til USA, er fristen allerede 6. desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer