Dette er Storbakks sak

Derfor vant hun i retten.

Cecilie Storbakk er lettet over at kommunen besluttet å ikke anke saken - nå kan hun gå videre. Foto: Privat
Cecilie Storbakk er lettet over at kommunen besluttet å ikke anke saken - nå kan hun gå videre. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

 • Storbakks sak gjaldt forsøk på isolasjon og tilbud om sluttpakke etter at hun varslet om kritikkverdige forhold i bedriften (Arbeidsmiljøloven § 2-4 første ledd, gir arbeidstakeren rett til å varsle om kritikkverdige forhold i virksomheten). Storbakk følte seg dessuten oversett i både small-talk og faglig diskusjoner.
 • Etter at Storbakk varslet om forholdene hun anså som kritikkverdige opplevde hun å bli mobbet og trakassert på jobb. Etter kort tid ble hun omplassert til en annen stilling mot sin vilje.
 • Det ble iverksatt en arbeidsmiljøundersøkelse i regi av bedriftshelsetjenesten, og resultatet, for arbeidsgivers del var nedslående:

  "I sosialavdelingen ser vi et kontor som preges av at man betrakter de andre og passer på seg selv. Vi ser engstelse, mistenksomhet og vaktsomme blikk. Vis er uvilje til å velge side når kollegaen spør om man er for eller imot. Vi ser usikkerhet hos både ledere og ansatte, og vi hører om baksnakking, hemmeligheter og allianser som skifter."

  Storbakks arbeidsplass fikk pålegg fra Arbeidstilsynet etter inspeksjonen.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer