- Dette er villedende markedsføring

Dette er villedende markedsføring fra If, sier Forbrukerombudet. Forsikringsselskapet beklager.

VILLEDENDE MARKEDSFØRING: Nei, du kan ikke ta båtførerprøven på nett, du må møte opp personlig for å få avlagt den. Og rabatten gjelder ikke båtførerprøven, men et forberedende kurs som du slettes ikke trenger.  Foto: Forbrukerombudet/Panther Media. Montasje: Kristin Sørdal
VILLEDENDE MARKEDSFØRING: Nei, du kan ikke ta båtførerprøven på nett, du må møte opp personlig for å få avlagt den. Og rabatten gjelder ikke båtførerprøven, men et forberedende kurs som du slettes ikke trenger. Foto: Forbrukerombudet/Panther Media. Montasje: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Ta båtførerprøven på nett. If-kunder 60 prosent rabatt", annonserer If på nett.

Realiteten er imidlertid at båtførerprøven ikke kan avlegges på nett, og at det som egentlig markedsføres er Ifs eget forberedende båtførerkurs.

Det er nemlig ingen krav til at du må ta et slikt kurs. For å få tildelt båtførerbevis må du bare møte opp og avlegge eksamen ved et godkjent testsenter. Det er altså ikke mulig å ta båtførerprøven enkelt på nett, slik Ifs markedsføring gir inntrykk av, hevder Forbrukerombudet.

Ikke obligatorisk

Selv om du som If-kunde får 60 prosent rabatt på dette kurset, er dette egentlig bortkastede penger - om du ikke hadde direkte planer om å ta dette kurset.

For å få tildelt båtførerbevis må du møte opp og avlegge eksamen ved et godkjent testsenter. Det er altså ikke mulig å ta båtførerprøven enkelt på nett, slik Ifs markedsføring gir inntrykk av. Avgiften for kurset kommer også i tillegg til avgiften for selve båtførerprøven.

– En annonse som gir inntrykk av at forbrukerne enkelt kan avlegge båtførerprøven på nett, når de rent faktisk ikke kan det, er villedende, sier fungerende forbrukerombud Jo Gjedrem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer