Dette får deg raskt i mål

Det du spiser før en idrettsprestasjon har direkte påvirkning på resultatet, enten du er proff eller en vanlig mosjonist.

Timene rett før konkurransen begynner er siste mulighet for å fylle opp glykogenlagrene og sørge for en optimal væskebalanse.  Foto: colourbox.com
Timene rett før konkurransen begynner er siste mulighet for å fylle opp glykogenlagrene og sørge for en optimal væskebalanse. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 29. august stiller rundt 17.000 ivrige syklister seg på startstreken for å gjennomføre Birkebeinerrittet. Over 6.000 personer skal løpe Birkebeinerløpet 19. september. Og 27. september vil rundt 7.000 løpeentusiaster delta i Oslo hel- eller halvmaraton. Endelig skal det bli slutt på ukesvis med blodslit, hardtrening og spenstige intervalløkter. Du er godt forberedt og skal prestere bedre enn du selv forventer!

Vi jogger som aldri før

Eller? Har du husket å ta en titt på tallerkenen din ukene før den store prestasjonsdagen? For det er ingen tvil om at et riktig kosthold er viktig for prestasjonsevnen. Og det gjelder både for idrettsutøvere, aktive mosjonister eller blant dem som trener moderat to ganger i uken.

Mat for løpere

Mye å hente

Når du står på startstreken, er det fulle glykogenlagre som er tingen, ifølge magasinet Birkebeiner’n.

Glykogen er en lagringsform for karbohydrat, og størrelsen på disse lagrene vil påvirke arbeidsevnen vår.

- I utholdenhetsidretter er det en direkte sammenheng mellom muskelglykogen og prestasjon, det vil si opprettholdelse av høyest mulig hastighet over tid, skriver ernæringsfysiolog Oddveig Fossdal Drøpping i artikkelen i sykkelmagasinet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.