Dette får deg til å skjære tenner

Stress kan få deg til å gjøre denne uvanen om natten.

Man antar at mellom 5 og 20 prosent skjærer tenner, men i bare ti prosent av disse tilfellene regner man med at behandling er nødvendig.
Man antar at mellom 5 og 20 prosent skjærer tenner, men i bare ti prosent av disse tilfellene regner man med at behandling er nødvendig. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at for mye stress ikke er bra for helsa, og kan føre til alt fra kroniske smerter som vond rygg og smerter i nakke og skuldre til å øke risikoen for hjerte- og karsykdom og bryte ned immunforsvaret. Men stress kan også ha en negativ påvirkning på tennene dine.

For det er større sannsynlighet at personer som stresser mye i det daglige skjærer tenner mens de sover enn de som ikke er stresset, ifølge en ny studie.

- Bruksisme (å skjære tenner red.anm.) kan slite på tennene, gjøre at de løsner og gjøre de mer følsomme. Og musklene som er ansvarlig for tygging blir vondere og større, sier Maria Giraki ved tyske Heinrich-Heine-University i Düsseldorf, som var med på studien, ifølge Alphagalileo.com.

Les dette om du vil ha null hull

Visst lite om årsakene

Hun bekrefter at man til nå har vist lite om hvorfor vi skjærer tenner, men det har vært antydet at stress kan være blant årsakene.

- Målet vårt var å finne ut hva som fører til stress, hvordan man takler stress og hvilke faktorer man kan sette i sammenheng med bruksisme, sier Giraki.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer