Boligpriser i norske fylker

Dette får du under to eller fire millioner i ditt fylke

Vi har søkt oss gjennom haugevis med boligannonser på Finn.no, samt tatt en prat med ekspertene om tidligere og forventet boligprisutvikling i landsdelene.

PRISENE ØKER: Boligmarkedet har en kraftig vekst i juni forteller Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Til tross for coronavirusutbruddet, permitteringer og et samfunn generelt på «sparebluss», fortsetter boligprisene i landet å stige:

Eiendom Norges boligprisstatistikken for september viste at boligprisene steg med 0,4 prosent, mens korrigert for sesongvariasjoner, steg prisene med 1,3 prosent den første høstmåneden.

Lave boliglånsrenter og mye hjemmetid er nok med på å holde boligmarkedet i gang, og mange som lenge har sittet på gjerdet når det gjelder boligkjøp, har kanskje fått det puffet de trengte i disse spesielle tider.

Boligkjøp under to eller fire millioner? Dette får du!

For å finne ut hva som er den minste og største boligen du kan få for enten under to millioner eller mellom to og fire millioner i de ulike fylkene, har Dinside rett og slett søkt seg gjennom Finn.no.

Vi har notert oss den minste og største boligen som er innflytningsklar (ikke oppussingsobjekter, boliger under oppføring eller boligen med beboerbegrensninger, som aldersgrense). Prisintervallene som er lagt til grunn er totalpris (prisantydning og fellesgjeld).

  • Som du ser er det ganske store spenn i flere fylker når det gjelder hvor stor bolig du kan kjøpe innenfor de to prisintervallene. Størst forskjell i boligstørrelse med totalpris under to millioner er det i Troms og Finnmark, mens mellom to og fire millioner er det størst størrelsesforskjell på boligene i Møre og Romsdal.
  • Det er også en generell tendens i Finn.no-søkene våre at de minste boligene i de to prisklassene er i bynære områder. De største boligene i prisintervallene er, derimot, typisk store hus på «bygda».
  • Oslo skiller seg klart ut fra de andre fylkene/byene. Der er det nemlig ingen boliger som koster under to millioner - i denne prisklassen er det kun garasjeplasser! Mellom to og fire millioner kroner, er det videre sammenlignet med de andre fylkene ganske liten størrelsesforskjell, der den minste boligen er i en sentrumsnær bydel, mens den andre er et godt stykke utenfor hovedstadens sentrum.

Store variasjoner hittil - og framover

Vi har også tatt en prat med administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge for å høre hvordan prisutviklingen har vært i de ulike landsdelene de siste fem-ti årene, og hva som er forventet av boligprisene i nærmeste framtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer