Dette frykter de vil skade deg

Smittsomme sykdommer og kosmetisk kirurgi er noe forsikringsselskapene frykter i fremtiden.

Forsikringsselskapene frykter massesøksmål i fremtiden som følge av svekket hørsel fra bruk av mp3-spillere.  Foto: Colourbox
Forsikringsselskapene frykter massesøksmål i fremtiden som følge av svekket hørsel fra bruk av mp3-spillere. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En verden i stadig endring gjør at både produsenter og forsikringsselskaper bruker store ressurser på å overvåke markedet og analysere risiko. De frykter at dagens forbrukerprodukter kan ende med massesøksmål om 20 år.

Vil sponse forskning

En av dem er If skadeforsikring. I tillegg til om lag 100 risikoingeniører, har de opprettet en egen enhet som heter ”Emerging risks”, som består av fem personer som kontinuerlig vurderer mulige fremtidige farer.

- Det blir mer og mer fokus på dette. Denne enheten har vi hatt i to år, men vi har alltid jobbet med dette, selv om det ikke har vært like intensivt som det det er i dag, sier samfunnskontakt i If, Elin Kleven til DinSide Helse.

Les også: Døv av mp3

Frykter massesøksmål

Flere av produktene og tjenestene som If skadeforsikring har under oppsikt er knyttet til helsefare. Deriblant kosmetisk kirurgi, øyekirurgi, mp3-spillere og produsenter av usunn mat.

- Noe av risikoen går på trender og økt globalisering, sier Kleven og forklarer;

- I dag importeres mye fra Kina. For eksempel hadde vi det tilfellet hvor det ble avslørt ulovlig høye nivåer av bly i malingen på leker fra Kina. Vi utelukker ikke at det i fremtiden kan komme massesøksmål ettersom vi er mer utsatt når flere produkter blir produsert i andre land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer