Dette frykter vi mest

Ophidiofobi, agorafobi eller nyctofobi?

Redd for edderkopper? Konfronter frykten din og gi deg selv lov til å bli redd. Trekk deg tilbake når du vil, er rådet til ekspertene. Foto: Ian Waldie/Getty Images og All Over Press
Redd for edderkopper? Konfronter frykten din og gi deg selv lov til å bli redd. Trekk deg tilbake når du vil, er rådet til ekspertene. Foto: Ian Waldie/Getty Images og All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er Halloween, årets skumleste dag, men enkelte ting er nok langt skumlere for noen..!

Enten du hopper hver gang du ser en edderkopp, eller må lade opp i mange dager før du skal ut og fly, er du neppe den eneste.

Fobier er meget vanlig i befolkningen og sannsynligheten for å utvikle en fobi i løpet av livet har vært anslått å ligge i området 10–25 prosent, ifølge Store Norske Leksikon.

Les også:Disse fobiene er farligeFrykt for toaletterSlik blir du kvitt fobier

Her er noen av de verste tingene vi vet:

Tannlegen

De færreste jubler over tanken av å sitte i tannlegestolen og gjennomgå en rotfylling eller bare å borre et hull. Hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk, ifølge Tannlege-svensrud.no.

Noen har så angst for tannlegen at de rett og slett unngår tannlegen for alt det er verdt. Det eneste som gjør at de går til tannlegen, er når de har uutholdelige smerter.

Det er forskjellige årsaker til tannlegeskrekk, som en tidligere vond erfaring hos en tannlege, frykten for sprøyter og følelsen av å være hjelpesløs. Tannleger er godt vant med pasienter som har tannlegeskrekk. Snakk med tannlegen din, og etabler et åpent og tillitsfullt forhold til han/henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer