Hvor ofte lager du saus fra bunnen av? Er du som folk flest blir det lenge mellom hver gang.
En undersøkelse gjennomført av den danske ferdigmatprodusenten Knorr viser at hjemmelaget saus er på vei ut.
Ferdigmat er saltbomber
For tungvint
75 prosent av de 50 som ble intervjuet mente at sausen var den mest tungvinte delen av middagsforberedelsene.
Slik blir usunt sunt
Deretter var det kjøttet, grønnsakene, koordinering, kombinasjonen av retter og manglende inspirasjon som var vanskeligst med matlagingen.
Deltakerne i undersøkelsen forklarer at de enten aldri har lært å lage saus, eller at de ikke får sausen til å fungere eller smake godt.
5 middager under 500 kalorier
- Går glipp av mye
Undersøkelsen er omtalt i den danske landbruksnæringens bransjeblad FoodCulture. Her uttrykker matkonsulent i bransjeorganisasjonen Landbrug & Fødevarer Else Nørgaard skuffelse over resultatene.
Hva er å spise «normalt»?
Hun mener saus har en viktig smaksfunksjon og at de som dropper den gode hjemmelagde sausen går glipp av mye.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger