Dette gir deg smarte barn

Gravid og kvalm om morgenen? Morgenkvalme betyr at du får smartere barn.

Småspising kan hjelpe mot morgenkvalme, spis ofte og før du er sulten.  Foto: Colourbox.com
Småspising kan hjelpe mot morgenkvalme, spis ofte og før du er sulten. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste gravide har en viss idé om hva morgenkvalme dreier seg om. Og de kommende fedrene har ofte også en anelse om hva dette innebærer, når kvinnen akker og bærer seg, og løper som en jo-jo til og fra toalettet.

Det kan være vanskelig å mobilisere en eneste positiv tanke når kvalmen står på som verst, men en gla’ nyhet er likevel at kvinner med morgenkvalme ser ut til å få smartere barn, med høyere IQ enn kvinner som ikke har noe tegn til morgenkvalme.

En liten kanadisk studie på 121 barn mellom tre og sju år, viser at barna som hadde mødre som opplevde morgenkvalme under svangerskapet, scorte i gjennomsnitt høyere på enkelte IQ-tester, hukommelsestester og språktester, skriver helsenettstedet Health24.com.

Det så ikke ut til at denne sammenhengen ble redusert hos kvinnene som tok medikamenter mot morgenkvalme. Tvert imot, så det ut til at kvinner som tok et visst medikament fikk barn som fikk høyest gjennomsnitt på enkelte IQ-tester.

Morgenkvalme betyr jenteMors mat avgjør kjønn

Bra med oppkast

- Funnene våre viser at det ikke er skadelig å være kvalm og kaste opp under svangerskapet. Disse symptomene kan faktisk forsterke barnets mentale utvikling på lang sikt, sier studieleder Dr. Irena Nulman ved Hospital for Sick Children i Toronto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer