Regler ved permittering

Dette gjelder for permitterte nå

Har du mistet jobben som følge av corona? Se hvilke regler som gjelder nå, og hvor lenge du må vente på dagpenger fra Nav.

MISTET JOBBEN? Se hva som gjelder om du er permittert. Foto: NTB
MISTET JOBBEN? Se hva som gjelder om du er permittert. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet permitterte øker nok en gang, viser tall fra Nav. Tirsdag var det registrert totalt 188.600 arbeidssøkere. Den siste uken har antallet arbeidssøkere økt.

- Dette skyldes i all hovedsak at flere er blitt permittert på full tid, sier sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding, og legger til at blant annet smitteverntiltakene i Oslo er mye av grunnen til dette.

23 600 av de som er registrert som helt ledige, er permitterte. Det samme gjelder for 31 800 av de delvis ledige. I alt er det 1200 flere permitterte enn forrige uke, skriver Nav.

Nye regler for permitterte fra 1. november

Da er det greit å være klar over hvilke regler som gjelder ved permittering, og hvilke endringer i reglene som er innført fra 1. november.

Det er gjort noen viktige endringer i reglene for permitterte som søker om dagpenger fra Nav. Det er både endringer som går på hvem som kan få dagpenger og hvor lenge du kan få dagpenger som permittert.

Nå er perioden for hvor lenge du kan motta dagpenger som permittert, kraftig utvidet. Vær også obs på at man får mer dagpenger som permittert nå, enn til vanlig. Denne ordningen er forlenget ut mars 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer