Regler ved permittering

Dette gjelder for permitterte nå

Har du mistet jobben som følge av corona? Se hvilke regler som gjelder nå, og hvor lenge du må vente på dagpenger fra Nav.

MISTET JOBBEN? Se hva som gjelder om du er permittert. Foto: NTB
MISTET JOBBEN? Se hva som gjelder om du er permittert. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet permitterte øker nok en gang, viser tall fra Nav. Tirsdag var det registrert totalt 188.600 arbeidssøkere. Den siste uken har antallet arbeidssøkere økt.

- Dette skyldes i all hovedsak at flere er blitt permittert på full tid, sier sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding, og legger til at blant annet smitteverntiltakene i Oslo er mye av grunnen til dette.

23 600 av de som er registrert som helt ledige, er permitterte. Det samme gjelder for 31 800 av de delvis ledige. I alt er det 1200 flere permitterte enn forrige uke, skriver Nav.

Nye regler for permitterte fra 1. november

Da er det greit å være klar over hvilke regler som gjelder ved permittering, og hvilke endringer i reglene som er innført fra 1. november.

Det er gjort noen viktige endringer i reglene for permitterte som søker om dagpenger fra Nav. Det er både endringer som går på hvem som kan få dagpenger og hvor lenge du kan få dagpenger som permittert.

Nå er perioden for hvor lenge du kan motta dagpenger som permittert, kraftig utvidet. Vær også obs på at man får mer dagpenger som permittert nå, enn til vanlig. Denne ordningen er forlenget ut mars 2021.

Ett år med dagpenger

Tidligere kunne en som var permittert motta dagpenger i 26 uker. Fra og med 1. november er dette endret, og man kan etter de nye reglene få dagpenger under permittering i inntil 49 uker i løpet av de siste 18 månedene, skriver Navs fagavdeling til Dinside.

Samtidig er det gjort en endring som innebærer at ikke alle som blir delvis permittert etter 1. november, nødvendigvis har rett på dagpenger.

Du må være minst 50 prosent permittert

De som blir permittert fra 1. november eller senere, må være minst 50 prosent permittert fra jobben sin for å få dagpenger.

Tidligere i år ble dette kravet senket til 40 prosent permittert. Navs fagavdeling skriver til Dinside at om du får innvilget dagpenger fra et tidspunkt før 1. november, er det kravet om minst 40 prosent permittering som gjelder.

Har du flere arbeidsforhold, er det den samlede arbeidstiden din som må være redusert, ifølge Nav.

TILTAK: Regjeringen bevilger 17,8 milliarder kroner i corona-støtte. Video: NTB Scanpix Vis mer

Høyere lønnskrav

Som permittert før 1. november må arbeidsinntekten din være minimum 0,75 G, det vil si 76 013 kroner, de siste 12 månedene, eller 2,25 G, som tilsvarer 228 040, de siste 36 månedene.

Også for minstekravet til arbeidsinntekt er det innført endringer fra og med 1. november:

Kravet til arbeidsinntekt er nå 1,5 G, det vil si 152 027 kroner de siste 12 måneder, eller 3 G, 304 053 kroner, de siste 36 månedene.

I tillegg regnes foreldrepenger, svangerskapspenger og svangerskapsrelaterte sykepenger også med.

Så lenge må du vente på dagpenger

Vi har også spurt Nav om hvor lang behandlingstid det er per i dag på søknad om dagpenger.

- Per i dag er saksbehandlingstiden rundt fire uker for alle type dagpengesøknader. Dette kan endre seg fortløpende, og vi følger situasjonen svært nøye, sier fagavdelingen til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer