Fjerne betalingsanmerkning

Dette gjør at du ikke får tatt opp mer lån

Har du fått betalingsanmerkning? Slik rydder du opp.

BETALINGSANMERKNING: Den vil ikke følge deg resten av livet hvis du gjør opp for deg. Er det vanskelig å betale tilbake? I artikkelen under får du gode råd. Foto: Scanpix.
BETALINGSANMERKNING: Den vil ikke følge deg resten av livet hvis du gjør opp for deg. Er det vanskelig å betale tilbake? I artikkelen under får du gode råd. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Hovedårsaken til at du har fått en betalingsanmerkning registrert på deg, er at du ikke har betalt gjelden din. Det kan få flere økonomiske konsekvenser for deg. Først og fremst får du ikke tatt opp mer lån - få utlånere vil nemlig innvilge lån om din økonomiske situasjon ser slik ut.

Men det er mulig å få fjernet betalingsanmerkningen.

Her får du vite hvordan.

Dette betyr betalingsanmerkning

Først: Hvordan får du en betalingsanmerkning registrert i ditt navn?

- Hvis du ikke har betalt en regning eller faktura for en vare eller tjeneste du har kjøpt, må kreditor - den du skylder penger først sende et inkassovarsel til kunden med 14 dagers betalingsfrist. Betales ikke regningen etter 14 dager, kan kravet sendes til et inkassobyrå, forklarer Cecilie Tvetenstrand er forbrukerøkonom og finansiell rådgiver i Danske Bank.

Videre sender inkassobyrået et inkassokrav til kunden, altså deg.

- Dersom du betaler dette kravet, vil du ikke få en betalingsanmerkning. En anmerkning får du først når du bryter avtalen med inkassobyrået, legger Tvetenstrand til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.