Dette gjør deg ikke flinkere

Ble du tvunget inn i idrettsklubben som barn? Det kan ha vært en tabbe.

Barna dine blir kanskje fysisk sunnere av å være aktiv i en idrettsklubb - men det gjør ingenting med personligheten deres. Foto: colourbox.com
Barna dine blir kanskje fysisk sunnere av å være aktiv i en idrettsklubb - men det gjør ingenting med personligheten deres. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som ble tvangsinnmeldt idrettsklubben som liten, fordi foreldrene dine håpet det skulle gjøre deg sunnere både fysisk og psykisk? Nå viser det seg at det ikke er sikkert at det er like effektivt som man har trodd.

Den fysiske delen vil man nok helt klart vinne på, men det å være aktiv i en idrettsklubb ser ikke ut til å spille noen stor rolle for barn og unges psykologiske og sosiale utvikling, viser en ny svensk doktoravhandling ifølge forskningsnettstedet AlphaGalileo.

Les også: Mange unge er tunge

De aktive barna er bedre, men...

Over 1200 barn og unge (10-16 år), hvorav noen var aktive i idrettsklubber og andre ikke, var med i den to år lange studien. Hvert år ble de intervjuet og spurt om å vurdere seg selv, sine fysiske og sosiale evner, sin helse, hvor ofte de drakk alkohol og røykte sigaretter og hvor ofte de oppførte seg moralsk riktig.

Det viste seg at barn og unge som var aktive i idrettsklubber hadde sterkere selvfølelse, så seg selv som fysisk og sosialt mer kompetente, mente at de hadde bedre helse, oppførte seg noe mer moralsk riktig og drakk og røykte mindre enn de som ikke drev med organisert idrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer