Dette gjør hjernen skarpere

Er du glemsk og rotete? Her er noen enkle grep som kan få futt på de små grå fortere enn du aner.

Hvil hjernen og få fart på hukommelsen! Illustrasjonsfoto: Colourbox
Hvil hjernen og få fart på hukommelsen! Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av de som alltid roter bort nøklene dine, som aldri husker på bursdager, eller til og med din egen bryllupsdag?

Selv om det er frustrerende, kan du ta det helt med ro. Alle er litt glemsk en gang i blant, og er du et surrehue, trenger du ikke frykte at du begynner å utvikle Alzheimers eller demens.

Til tross for at demens og Alzheimers rammes av stadig flere, har forskere funnet flere måter vi kan holde hjernen i sjakk på. Nettstedet LiveScience.com har satt sammen en liste med tips. Her er en smakebit:

Les også: Dette dreper hukommelsen

Spis riktig mat

Du er hva du spiser. Du har sikkert hørt denne mange ganger før, men det er faktisk slik at usunn mat, mettet fett, transfett og et lite variert kosthold, faktisk kan påvirke hjernen din negativt. Undersøkelser har vist at de som spiser tunfisk, laks og annen fet fisk med høy konsentrasjon av Omega-3 fettsyrer tre eller flere ganger i uken, har mindre sjanse til å utvikle demens.

Trening

Trening kan også være bra for hukommelsen. Det får deg til å tenke klarere, og flere studier viser at du har mindre risiko for å utvikle Alzheimers og demens hvis du trener regelmessig. Ved å trene, utløses et kjemikal som gjør hjerneneuronene sterkere og sunnere. En halvtime om dagen er nok, mener eksperter. Og ikke glem å strekke ut etterpå – det kan redusere stress, som også kan påvirke hukommelsen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer