Dette gjør kvinner gretne

Lurer du på hvorfor kjæresten er sur eller din kvinnelige kollega glefser etter deg?

Colourbox.com:Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox.com
Colourbox.com:Illustrasjonsfoto Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bedre søvnkvalitet kan redusere risikoen for hjertesykdom betraktelig hos kvinner.


Forklaringen på den utrivelige surmulingen kan rett og slett være at hun har sovet dårlig.

Kvinner trenger nemlig mye mer søvn enn menn og sliter mer mentalt etter en dårlig natts søvn viser en ny amerikansk studie.

Kvinner som får forstyrret søvnen regelmessig, eller som sliter med å sovne, blir både mer aggressive og sinte. De er også mer utsatt for alt fra hjertesykdom til depresjon og andre psykiske problemer.

Les også: God søvn gir god morgen

Mennenes helse ser imidlertid ut til å være langt mindre avhengig av hvor godt de sover, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Mange med problemer

Det er forskere fra Duke University i USA som står bak studien som omfatter 210 friske menn og kvinner. Etter at deltagerne blant annet hadde svart på et spørreskjema, fant forskerne ut at rundt 40 prosent av dem hadde søvnproblemer.

Forskerne tok da hensyn til både den totale mengden søvn, hvor lang tid det tok å sovne på kvelden og i hvor stor grad de våknet opp på natten.

Les også: Bedre søvn gir bedre sex

Lang innsovning verst

Resultatene viste at det var liten forskjell på søvnkvaliteten hos menn og kvinner, men kvinnene fikk større plager etter en periode med lite søvn.

- Kvinner som rapporterte at de brukte en halv time eller mer på å sovne, hadde den verste risikoprofilen, sier Dr Edward Suarez ved Duke University.

Han tror forskjellig aktivitet i stoffer som tryptofan og serotonin kan være forklaringen på at menn og kvinner reagerer ulikt på søvnproblemer.

Studien er nylig publisert i tidsskriftet Journal Brain, Behavior and Immunity.

Les også: 15 tips for bedre søvn

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer