Dette gjør kvinner lykkelige

Ifølge forskere er pendling til jobben det kjipeste som skjer i løpet av dagen, mens sex er dagens høydare. Og de fleste kvinner er ikke så glade for å være sammen med barna som de sier.

Publisert
Sist oppdatert

Kanskje ikke revolusjonerende nyheter, men forskerne sier metoden de brukte for å finne resultatene er bedre enn metodene vi bruker i dag.

Forskningen ble publisert i tidsskriftet Science på torsdag, og er omtalt av nyhestbyrået Reuters.

I studien undersøkte David Schkade fra University of California San Diego og hans kolleger ved Princeton University, University of Michigan mer enn 900 kvinner.

I denne typen undersøkelser blir vanligvis folk bedt om å forklare generelt om følelser på et spørreskjema.

Dnne metoden, som blir kalt Day Reconstruction Method, bryter opp dagen i flere sekvenser og behandler hver episode.

Kvinnene ble bedt om å tenke på dagen som en serie scener eller episoder i en film. De skulle gi hver episode en navn for at de skulle huske det bedre, for eksempel ”pendle til jobben” eller ”lunsj med Beate”. Kvinnene ga hver episode en karakter mellom 0 og 6.

- Å gå i dagligvarebutikken og å vaske huset fikk dårligst karakter, skriver forskerne.

I snitt ga de 900 kvinnene ”intime forhold” et resultat på 5.10, sosialisering fikk 4.59, husarbeid fikk 3.73, jobb fikk 3.62 og pendling til jobben fikk 3.45.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer