Dette gjør meg sprø

Kunne vi bare fikset disse åtte tingene, ville jeg blitt en rimeligere, blidere og mer næringslivsvennlig forbrukerjournalist.

Statspiratene: Telenor kaprer telefonen din når du er i nærheten av deres WiFi-soner. Dette er bare én av misnøyene vår journalist vil rense seg for før han tar pinse.
Statspiratene: Telenor kaprer telefonen din når du er i nærheten av deres WiFi-soner. Dette er bare én av misnøyene vår journalist vil rense seg for før han tar pinse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. At parkeringsselskapene slipper unna med pengefeller

Om det koster 18 kroner timen å stå på en parkeringsplass, hvorfor skal det da koste 500 kroner å stå ti minutter lenger enn du har betalt for?

Det skulle naturligvis kostet 3 kroner, vanlig pris for ti minutter. Private har ingenting med å straffe folk for å bryte reglene, det får være en sak for domstolene.

Forøvrig bør parkeringsløsninger med forskuddsbetaling forbys. Hvem vet hvor lenge de er borte? Kast parkometerne, lag parkeringsplasser med betaling når du henter bilen.

Det bør ikke være lov å taue bort biler fra plasser som er beregnet på offentlig parkering. Borttauing er en business i seg selv, de laster tre biler på tauebilen og drar dem ti minutter. Vips! 6.000 kroner i lomma.

Vi behøver ikke å skade parkeringshaiene. Men praksisen må skytes ned.

Og mens jeg er igang: De burde ikke kunne taue bort biler som virkelig står i veien heller, uten å ha forsøkt å kontakte eieren først. Eieren finner du ved å sende REGNR til 2282 og de fleste personer står i telefonkatalogen (offentlige parkeringsvakter kunne sikker hatt en skreddersydd løsning, eller vi kunne meldt inn mobilnumrene våre til eiersøket på vegvesen.no).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer