Dette gjør røykeslutten lettere

Ny forskning avslører hva du må gjøre for å klare å holde nyttårsforsettet.

Hvis du bruker nikotinplaster lenger enn normalt har du større sannsynlighet for å klare å slutte å røyke. Foto: colourbox.com
Hvis du bruker nikotinplaster lenger enn normalt har du større sannsynlighet for å klare å slutte å røyke. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny studie fra The University of Pennsylvania School of Medicine viser at forlenget bruk av nikotinplaster både gjør det lettere å opprettholde røykeslutten og lettere å slutte igjen hvis man skulle være så uheldig å sprekke. Med ”forlenget bruk” menes 24 uker i stedet for de åtte ukene som vanligvis anbefales.

Særlig nyttig for dem som sprekker

- Dataene våre tyder på at særlig de mange som får tilbakefall når de forsøker å slutte vil ha god nytte av forlenget behandling, sier studieleder Robert Schnoll, som er førsteamanuensis i psykiatri ved The University of Pennsylvania.

Les også: Nikotinplastre kan gi kløe

Ifølge Schnoll gjør forlenget behandling det lettere å komme seg tilbake på rett spor igjen etter en røykesprekk, i stedet for at den lille glippen fører til atdu får et fullstendig tilbakefall.

- Vi vet at tobakkavhengighet er en kronisk, tilbakevendende tilstand som det kan ta lang tid å behandle, og vi håper derfor at den nye studien vår kan føre til at leger anbefaler pasientene sine å bruke nikotinplaster over lengre tid.

Les også: Du kan bli avhengig av nikotintyggis

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.