Dette gjør vi helst under dyna

Har fremdeles sex, men ville helst sovet ...

Kvinnene forklarer mindre sex med at de er trøtte hele tiden, mens mannfolkene sier grunnen er at partneren virker uinteressert ... 	 	 	   Foto: Colourbox
Kvinnene forklarer mindre sex med at de er trøtte hele tiden, mens mannfolkene sier grunnen er at partneren virker uinteressert ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse gjennomført av magasinet Baby Center, viser at foreldre fremdeles har sex - men at de heller ville sovet, om de fikk velge ...

Og sammenliknet med resultatene fra en tilsvarende undersøkelse fra 2003, viser det seg at foreldre har merkbart mindre sex i dag enn de hadde da.

5.000 mennesker har deltatt i undersøkelsen.

- Par er under mer stress i dag enn de var for fem år siden, på grunn av den fallende økonomien. Når du har bekymringer for om du beholder jobben og om du har penger til å betale regningene, kommer du ikke i den rette stemningen, sier parterapeut Jonathan Rosenfeld til magasinet Baby Center.

I tillegg poengterer han at du etter en stresset dag ikke bare kan skru av og plugge inn som du kan når du ser på tv - og det er akkurat det mange par ønsker å gjøre.

Hva vil du helst gjøre på en lørdagskveld? Stem i boksen til høyre.

Din mening

Hva vil du helst gjøre på en lørdagskveld? (Avsluttet)
Ha sex(63%)
Bruke tid med venner(11%)
Feste(11%)
Se tv(9%)
Sove(4%)
Annet(3%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nordmenns seksualvaner

Statens institutt for folkehelse har gjennomført en seksualvaneundersøkelse hvert 5. år etter 1987, og det var tid for en ny statussjekk på nordmenns seksualvaner i år. Tirsdag denne uken gikk Folkehelseinstituttet ut med en melding om at svarprosenten på undersøkelsen er for lav til å kunne si noe om befolkningen generelt. Det var under 20 prosent som svarte på spørreskjemaet, som ble sendt ut til et tilfeldig utvalg nordmenn fra 18 til 60 år. Det vil ikke komme noen resultater om nordmenns seksualvaner fra årets undersøkelse.

Har ikke lyst samtidig

Ifølge resultatene fra undersøkelsen fra Baby Center, svarer 37 prosent av småbarnsforeldrene at de aldri synes å ha lyst på sex til samme tid. 26 prosent svarer at de er for slitne til å ha sex, mens 19 prosent sier at sex er som den hellige gral - det er svært vanskelig å finne. 12 prosent svarer at sexlivet ikke har endret seg etter at barnet ble født, og kun 6 prosent svarer at de er ville etter hverandre.

Vil helst sove lørdag kveld ...

På spørsmål om hva paret helst vil gjøre på en lørdagskveld etter at poden har sovnet, svarer 38 prosent av kvinnene at de helst vil sove, 32 prosent vil se på tv, 18 prosent vil elske og 12 prosent vil gjøre "noe annet".

Også mannen i forholdet vil helst bruke lørdagskvelden til å sove: 33 prosent vil sove, 30 prosent vil elske, 27 prosent vil se på tv, og 11 prosent vil gjøre "noe annet".

Mindre tiltrukket av partneren

Hele 31 prosent av de spurte sier at de er mindre tiltrukket av partneren sin etter at de fikk barn, enn de var før de fikk barn. Ifølge tidligere studier fra Baby Center, er dette en kraftig økning, i 2003 svarte kun 15 prosent av de spurte at lysten på partneren hadde avtatt etter barnets ankomst.

Men 47 prosent svarer at de er like tiltrukket av partneren som tidligere, og 22 prosent svarer endog at de er mer tiltrukket av partneren sin enn noen sinne.

Trøtt hele tiden ...

30 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarer at grunnen til at de ikke har så mye sex som de pleide å ha, er at de er trøtte hele tiden. 29 prosent forklarer det med at de sjelden har lyst, 11 prosent sier partneren synes uinteressert, mens 7 prosent svarer at de er sjenert over kroppen etter å ha fått barn.

En stor overvekt av mannfolka i undersøkelsen uttaler at de ikke har like mye sex fordi partneren synes uinteressert (54 prosent). 16 prosent av mennene forklarer det med at de er trøtte hele tiden, 11 prosent sier de er mer fokusert på barnet, og 9 prosent uttaler at de sjelden har lyst.

Hemmeligheten

Her er hemmeligheten til hvordan partneren kan få mer lyst på sex:

Kvinnene vil ha mer berøring, stryking og klemming (56 prosent) og gjerne en rygg- eller fotmassasje (16 prosent). 9 prosent av kvinnene ønsker seg noe av mennene som kanskje høres noe underlig ut: Vask huset, spesielt badet ...

På topp på mennenes ønskeliste er at kvinnene skal ta mer initiativ til sex (47 prosent). 15 prosent sier partneren kan hjelpe dem i stemning ved å komme til sengs naken, mens 13 prosent sier de ønsker partneren skal bruke undertøy i sengen ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer