Kjøpe godteri på taxfree eller fra Maxgodis.se?

Dette godteriet bør du ikke kjøpe med deg hjem fra taxfree

Det er MYE rimeligere å bestille det på nettet.

IKKE BILLIGERE PÅ TAXFREE: Vår pristest viser at det ikke lønner seg å fylle taxfree-posene med godteri på flyplassen. Foto: Hanna Sikkeland.
IKKE BILLIGERE PÅ TAXFREE: Vår pristest viser at det ikke lønner seg å fylle taxfree-posene med godteri på flyplassen. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
Publisert

Taxfree-butikkene over hele landet praktisk talt bugner over av varer. Bare til Gardermoen kommer det i gjennomsnitt 46,58 tonn med varer hver eneste dag hele året, ifølge Travel Retail Norway.

Nordmenn er med andre ord rimelig glade i å handle på taxfree. Det betyr likevel ikke at du bør sluke rått at alt er billigere på taxfree. Da vi sjekket godteriprisene i fjor, kom det frem at noen varer faktisk er billigere å kjøpe i en vanlig dagligvarebutikk. Det viste seg også at det har noe å si akkurat hvilken taxfree-butikk du handler i.

Nå har vi satt prisene på prøve gjennom en pristest av taxfree-en ved ankomst på Gardermoen mot den svenske godis-nettsiden Maxgodis.se.

Slik har vi pristestet godteriet

I de fleste tilfellene, vil størrelsene på pakkene variere. Det tok ikke lang tid før vi innså at det ville være vanskelig å finne produkter i samme størrelse hos de ulike nettsidene.

Derfor har vi rett og slett valgt den største pakken av hvert produkt hos begge to, og deretter regnet ut kilopris. Kilopris er jo uansett det mest relevante uansett - selv om det i utgangspunktet gir et fortrinn for de store pakkene. Alle prisene er regnet om til norske kroner.

Slik fungerer Maxgodis.se

  • Du må betale frakt når du kjøper varer fra Maxgodis.se.
  • Kjøper du varer som veier mellom 0 til 10 kg, blir fraktkostnaden 67 kroner (inkl. EU-frakt på 20 kroner).
  • Hvis du ønsker å holde deg under toll- og momsgrensa, kan du derfor handle varer for 320 kroner, uten at varene på fortolles. Da er altså de 20 kronene i EU-frakt trukket fra.
  • Du kan lese mer om fraktreglene her.

Også Taxfree-en på Gardermoen har i år blitt MYE enklere å bruke, etter at det nye «Klikk & Hent-systemet» ble tatt i bruk.

Det er rett og slett genialt når du vil komme deg fortere hjem fra flyplassen.

STORE forskjeller i pris

Vi skal selvfølgelig ikke glemme at det koster 67 kroner å få varene sendt fra Sverige. Likevel er det vanskelig å komme bort fra at våre stikkprøver viser kjempestore forskjeller i kiloprisen på godteriet.

Du trenger ikke handle veldig mange produkter på den svenske nettsiden før det lønner seg sammenlignet med å handle på Gardermoen - men det vil selvfølgelig lønne seg å handle for det du kan innenfor toll- og momsgrensa. For eksempel vil du ha spart inn over det frakten koster hvis du kun kjøper en kilo bamsemums.

Vare Kilopris på Gardermoen Kilopris på Maxgodis.se
Seigmenn fra Nidar122,0071,00
Haribo Matador Mix129,0072,50
Bamsmums172,5098,00
Kinder Maxi197,50186,50
Toffifee222,50264,00
Ahlgrens bilar original212,50133,50
Lakrisal304,00193,50
Mentos Fruit216,50139,00
Nidar Skipper Lakrisbåter196,00104,00
*Vi har valgt største pakke av det samme produktet fra hver av sidene, og deretter regnet ut kilopris.

Men hva med godteributikkene i Sverige?

I fjor pristestet Dinside Maxgodis.se opp mot de fysiske godteributikkene i Sverige. Vår pristest viste da at det var billigst å handle på Gottebiten, altså den fysiske godtebutikken, i seks av åtte tilfeller.

Men da er du jo også nødt til å ta med kostnaden av å kjøre til Sverige også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer