Feriepenger 2023

Dette har du krav på

Se hva du kan forvente å få utbetalt i feriepenger og når pengene kan komme på konto.

FERIEPENGENE: Her er det du trenger å vite om årets kanskje hyggeligste lønnsutbetaling. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FERIEPENGENE: Her er det du trenger å vite om årets kanskje hyggeligste lønnsutbetaling. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien begynner å nærme seg. I år kommer kanskje feriepengene ekstra godt med for mange, med økte kostnader på renter, mat, strøm og drivstoff.

- Bare drøyt halvparten av de som mottar feriepenger skal bruke pengene på ferie. Resten skal i hovedsak bruke pengene på andre ting, forteller forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1 til DinSide.

I en fersk undersøkelse fra Sparebank1 kommer det fram at nordmenn hovedsakelig planlegger å bruke årets feriepenger på enten ferie/reiser, sparing eller vanlig forbruk. Mens ferie og reiser går noe ned fra i fjor, tar imidlertid sparing seg klart opp.

- Tross dyrtid og renteøkninger prioritere vi sparing i større grad i år. Og det må jo sies å være overraskende, sier Gundersen.

Da kommer pengene

De fleste arbeidstakere får feriepengene utbetalt i juni, mens noen får i juli.

Ferieloven regulerer når feriepengene skal utbetales. Som utgangspunkt er dette i forbindelse med siste vanlige lønningsdag før ferien.

Den måneden du får feriepengene dine får du ikke utbetalt vanlig månedslønn - arbeidsgiver utbetaler ikke lønn når du har ferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.