Dette har Høyre lovet deg

Fortsatt bompenger og NRK-lisens, men høyere BSU og lavere dokumentavgift.

NYE TIDER: Erna Solberg er høyst sannsynlig Norges nye statsminister, og Høyre det dominerende partiet i ny regjering.  Foto: All Over Press
NYE TIDER: Erna Solberg er høyst sannsynlig Norges nye statsminister, og Høyre det dominerende partiet i ny regjering. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt tyder på at Norges nye statsminister heter Erna Solberg, og at den nye regjeringens dominerende parti blir Høyre. De skal selvfølgelig ikke styre alene, men nøyaktig hvilken regjering de borgelige partiene Høyre, FrP, Venstre og KrF vil sette sammen vet vi ennå ikke.

Så hva kan Norges forbrukere vente seg om Solberg får gjennom sine valgløfter?

Her er hva Høyre har fortalt DinSide gjennom valgkampen, med lenker til hva mulige regjeringspartnere har sagt.

Bompenger

Bompenger blir diskutert høyt og lavt, lokalt og nasjonalt, blant annet fordi ordningene kan være dyre å drifte, og dessuten ramme enkelte bilister langt hardere enn andre.

Høyre støtter bompenger hvor det er lokal interesse for det, og vurderer tiltak for effektivisering.

– Høyre vil bygge flere veier, raskere. Så lenge lokalbefolkning, lokalpolitikere og lokalt næringsliv går inn for bompenger, kommer Høyre aldri til å være et hinder nye veier. Da må vi prioritere mer penger til vei over statsbudsjettet, men da må vi dessverre også tillate flere bompengeprosjekter. Samtidig vil Høyre gjøre en vurdering av hvordan vi kan forbedre driften av bompengeprosjektene, slik at mest mulig av pengene går til det som er meningen – nemlig nye veier. For Høyre er det viktigst at vi raskt og effektivt får på plass flere, bedre og tryggere veier, har kommunikasjonsrådgiver Rikke Sjøberg i Høyre sagt til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer