Dette har ikke butikkene lov til

Men noen gjør det likevel...

VILLEDENDE: Betegnelsen «apotek» er villedende hvis den brukes av butikk, fordi kunder kan tro de kan hente ut reseptpliktige legemidler der. Foto: Montasje: Science Photo Library, apotek.no.
VILLEDENDE: Betegnelsen «apotek» er villedende hvis den brukes av butikk, fordi kunder kan tro de kan hente ut reseptpliktige legemidler der. Foto: Montasje: Science Photo Library, apotek.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens legemiddelverk minner butikker om at de ikke kan bruke ordet «miniapotek» for å markedsføre salg av reseptfrie legemidler, melder Dagens Medisin.

Les også: Pillen butikkene ikke vil selge

Virksomheter som ikke er offentlig godkjent apotek etter loven, kan ikke ta i bruk betegnelsen «apotek».

Oppdaget av studenter

Bakgrunnen for påminnelsen er en henvendelse fra to farmasistudenter som oppdaget at en matbutikk i Bergen reklamerer med ordet «Miniapotek» utenfor butikken.

Les også: Populær bakrusmedisin skal selges i butikk

Studentene viser til Apotekloven (§ 1-5):

«Ordet apotek og sammensetninger som inneholder dette ordet, må ikke brukes som betegnelse for noen virksomhet som ikke er offentlig godkjent apotek etter loven. Slike ord må heller ikke brukes som betegnelse på og reklame for produkter som ikke omfattes av apotekenes forhandlingsplikt».

Les mer på Lovdata.no.

Les også: Nå skal du slippe å bli lurt

Villedende reklame

«Miniapotek» kan ikke brukes av butikker, da det kan gi kunder inntrykk av at stedet også gir ut reseptpliktige legemidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer