Pensjon fra sommerjobb

Dette hindrer deg fra å få sommerjobb-pensjon

Om et par år, derimot, kan flere unge sommervikarer glede seg til å få pensjonsoppsparing.

PENSJON: Pensjonen din er delt inn i tre deler. I videoen forklarer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand hver enkelt del, og i saken under kan du lese om hva som avgjør om sommerjobber gir deg pensjonsoppsparing. Video: Storebrand. Vis mer
Publisert

Før sommeren uttrykte Virke bekymring for at undersøkelsen deres viste at 15 prosent av virksomhetene sa de ville ansette færre sommervikarer sammenlignet med et normalår.

Nav var imidlertid mer positive i sine spådommer og meldte at deres tall faktisk viste en økning i antall utlyste sommerjobber på arbeidsplasser i forhold til med de to foregående årene.

Forhåpentligvis har unge med ønske om sommerjobb i år skaffet seg nettopp dette, og er godt i gang med arbeidet i disse dager. De får verdifull arbeidserfaring til seinere i livet, samt tjener noen kjærkomne kroner.

Nye regler i år

Men får sommervikarene pensjon av lønna si?

- Tidligere var det slik at du måtte være ansatt i tolv måneder for å få med deg oppspart pensjon, noe som har endret seg etter at egen pensjonskonto ble innført i år. Nå får du dermed med deg pensjonsopptjening selv om ansettelsesforholdet er kortere enn det, svarer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstand i Storebrand overfor Dinside, men legger til:

- Det er fremdeles et par andre kriterier som må være på plass før du får sommerjobb-pensjon fra arbeidsgiver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer