Dette hjelper mot astma

Plaget med astma? Da kan krigeren og treet være tingen.

- Når lungene fungerer bedre, beskytter det mot astma, sier ekspert (illustrasjonsfoto).  Foto: Colourbox.com
- Når lungene fungerer bedre, beskytter det mot astma, sier ekspert (illustrasjonsfoto). Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning viser at ved å innta stillinger som krigeren og treet noen ganger i uken, kan lette på symptomer som er knyttet til astma.

I en studie kunne de som drev med såkalt hatha yoga, som er en dynamisk og fysisk form for yoga, trappe ned på astmamedisinen, melder Health Day.

- Dette er spennende, men ikke overraskende. Det har vært mindre studier som har vist dette allerede, men testene har ikke vart over en like lang periode som denne, hevder ekspertene etter de fikk presentert de nye studiefunnene på årsmøtet til American College of Sports Medicine's denne uken.

De hippeste treningsformeneBli slank med yogaLe deg frisk med latteryogaMaten som letter plagene

I testen ble 20 testpersoner mellom 20 og 65 år delt i to grupper. Den ene gruppen skulle trene hatha yoga i til sammen 2,5 timer per uke, og den andre gruppen var en kontrollgruppe som ikke gjorde noe yoga. Studieperioden gikk over ti uker. Andre studier har sett på effekten av yoga på astmatikere etter bare en yogatime.

Symptomene ble halvert

Testpersonene måtte fylle ut spørreskjemaer, som blant annet dreide seg om mengden og graden av astmasymptomer og aktiviteter som ga dem pustebesvær. De måtte også gjøre rede for hvordan de fungerte sosialt og mentalt. Hjerterytmen og oksygenopptaket ble blant annet også målt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.