Dette holder hjernen frisk

Hemmeligheten ligger i jobben din.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dessverre ikke noe så enkelt som å løse ett enkelt kryssord om dagen, eller få med seg nyhetene i en avis. Det er jobben din som kan hindre at du utvikler Alzheimer sykdom.

Det viser data på 1.320 pasienter med demens. Mennene som pensjonerte seg senere fikk Alzheimer sykdom senere enn de som sluttet å jobbe tidligere i livet. For hvert ekstra år personene holdt seg i arbeid, utsatte de starten av demens med seks uker. Det skriver BBC.

Demens er fellesbetegnelsen på flere sykdommer som i første rekke innebærer problemer med hukommelsen, men også andre alvorlige symptomer. Alzheimer er den hyppigste av demenstilstandene.

Det er om lag 70.000 personer i Norge i dag som lider av demens, ifølge Folkehelseinstituttet.

Du må bli andpusten for å få sving på hukommelsenDette gjør hjernen skarpereDette dreper hukommelsen

Bruk eller kast

- Når vi ser at den mentale tilstanden til en person kan endres senere i livet, styrker det ”bruk det eller kast det”-konseptet, siden det er mange helsefordeler ved å holde hjernen i gang senere i livet, sier forsker Dr. John Powell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer