Dette inneholder julenøttene

Sjekk innholdet i din favoritt.

Nøtter er svært fettrike, men ikke alt fett er dårlig fett. Foto: Colourbox
Nøtter er svært fettrike, men ikke alt fett er dårlig fett. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen slankekost er nøtter ikke. Faktisk inneholder de store mengder fett, og spiser du en håndfull har du fått i deg 200-300 kilokalorier. Du trenger minst en halvtime på trimsykkel for å forbrenne denne kalorimengden.

Dette er verdens sunneste mat

Når det er sagt, er det forskjell på fett, og fettet i nøtter er av det gode slaget - enumettet og flerumettet fett. Dette fettet hjelper kroppen med blant annet å bekjempe farlig kolesterol.

Sunt med nøtter

Nøtter er også rike på andre gode næringsstoffer. Mandler og hasselnøtter er spesielt sunne, de inneholder E-vitamin som stimulerer immunforsvaret vårt.

Cashewnøtter

Cashewnøttene kommer opprinnelig fra Sør-Amerika. Smaken er søtlig, og nøttene er lett gjenkjennelige med den bøyde formen. Cashewnøtter brukes i mange asiatiske retter. Nydelig i wok.

  • Cashewnøtter er spesielt rike på magnesium. 100 gram nøtter gir 585 kcal,48 g fett.

Hasselnøtter

Hasselnøtter vokser mange steder, også i Norge. I bibelhistorien og i gamle greske og kinesiske skrifter skrives det om bruk av hasselnøtter. Vi spiser dem rå, ristet og saltet, gjerne blandet med andre nøtter. Brukes ofte i kaker og desserter.

  • Hasselnøtter er rike på vitamin E og fiber. 100 g gir 650 kcal og 64 g fett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer